Zaharova: Erdoğan'ın açıklamalarına odaklandık

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile ilişkilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı yarar sağlayan çok yönlü işbirliğini geliştirme niyeti yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2023 05:58 GÜNCELLEME 08.06.2023 09:53 DÜNYA
Zaharova: Erdoğan'ın açıklamalarına odaklandık
Zaharova: Erdoğan'ın açıklamalarına odaklandık

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'de yeni hükümetin Rusya ve ABD ile dengeli ilişkiler yürütmesini bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Zaharova, her şeyden önce Türkiye'nin seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ankara’nın, Rusya ile iki ülkenin halklarının temel çıkarlarını karşılayan, karşılıklı yarar sağlayan, çok yönlü işbirliğini geliştirmeye devam etme niyetinde olduğu" yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını belirtti.

Sözcü Zaharova, "Böyle yapıcı bir tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. Kendi payımıza böyle ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz ve ortaya çıkması gereken sonuçları takip edeceğiz" ifadelerini kullandı

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Siz bize ne kadar saygı ve dostluk gösterirseniz misliyle karşılık veririz,buna kazan kazan politikası diyoruz
    Cevapla
  • hhüseyin 10 ay önce Şikayet Et
    At binenin kılıç kuşananın. Rabbim devletimizi payidar eylesin. amin
    Cevapla
  • hüsnü 10 ay önce Şikayet Et
    valla putin ne dedin hiç anlamadım
    Cevapla
  • Turan Yiğitalp 10 ay önce Şikayet Et
    Ukraynada ki zelensky den önce Erdoğan düşseydi şimdi ukrayna değil Türkiye yerle bir edilmişti Rusya tarafından. Batı rusya ile bizi savaşa sokmak istedi olmayınca Ukrayna kurban edildi. Bunun en büyük kanıtı ucak düşürme olayı ve ABD elciliğinin karşısında Ankara nın göbeğinde ki Karlov suikastı.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna’yı Batı ve Rusya meze yaptı..Zelenski 1 numaralı mezeci piyon..Dindaşlarının hesabına Ukrayna’yı yaktı ve yakmaya da devam ediyor.Yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR