"Kırgızistan'daki darbeci aktivist FETÖ'cü çıktı"

Yeni Şafak gazetesine göre; Kırgızistan'da darbe hazırlığı içindekilerin, FETÖ bağlantılı olduğu iddiası sağlamlaşıyor. Gazete, gözaltındaki İsakov'un, FETÖ adına faaliyette bulunduğunu ve Türkiye'yi hedef alan girişimleri olduğunu yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2023 12:38 GÜNCELLEME 09.06.2023 12:46 DÜNYA
"Kırgızistan'daki darbeci aktivist FETÖ'cü çıktı"
"Kırgızistan'daki darbeci aktivist FETÖ'cü çıktı"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Türkiye, başta Kırgızistan olmak üzere tüm ülkeler için uyarıda bulunmuştu. Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kırgızistan mesela, orada da darbe girişimi yapabilirler. Bu sefer Kırgızistan'da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz gün Kırgız hükümetine yönelik darbe planlayan gruba ülke genelinde operasyonlar yapıldı. Yakalananların FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ile bağlantılı olduğu belirtildi. Atambayev, ülkeyi yönettiği dönemde Türkiye'nin FETÖ'nün darbe yapabileceğine yönelik uyarısını "absürt" olarak nitelemişti.

Geçtiğimiz yıl, Eğitim ve Bilim Bakanı Almazbek Beishenaliev'in de FETÖ ile bağlantıları olduğu yazılmıştı.

Yeni Şafak gazetesi, Kırgızistan'daki operasyonda yakalanan zanlılardan Gulcigit İsakov'un, Beishenaliev aracılığıyla Türkiye karşıtı lobi faaliyetleri yürüttüğü ifade etti.

Kırgızistan'da darbe girişimi: Asker ve bürokratlar gözaltındaKırgızistan'da darbe girişimi: Asker ve bürokratlar gözaltında

Kırgızistan'daki darbe girişiminde FETÖ iziKırgızistan'daki darbe girişiminde FETÖ izi

Kırgızistan'daki darbe girişiminin iç yüzü açıklandıKırgızistan'daki darbe girişiminin iç yüzü açıklandı

İSAKOV'UN TÜRKİYE KARŞITI ÇALIŞMALARI

Kırgızistan'da düzenlenen operasyonlarda, 30'dan fazla kişinin gözaltına alındı ve ana organizatör ve ideolojik ilham kaynağı olduğu tespit edilen Eldik Keneş (Halk Meclisi) Partisi Başkanı Roza Nurmatova ile birlikte 4 aktivist tutuklandı.

Bu aktivistlerden Gulcigit İsakov, 31 Mayıs 2022 tarihinde Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nde FETÖ'ye karşı Kırgızları uyarmak için düzenlenen "Paralel devlet yapılanması" başlıklı seminerden de rahatsız olmuştu.

Gazeteye göre; FETÖ'nün ülkelerinde "terör örgütü" olmadığını savunan aktivist İsakov, Türkiye'yi "iç meselelerine karışmakla" suçlamış ve Türkiye Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan hakkında soruşturma açılmasını talep etmişti.

İsakov'un, FETÖ'cü Bakan Beisenaliev'e dilekçe yazarak, Dışişleri Bakanlığı'ndan Ankara'ya yaptırım çağrısında bulunduğu gazetenin bir başka iddiası.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • HAKAN'IN FİKRİ 10 ay önce Şikayet Et
    assınlar
    Cevapla
  • NuR76 10 ay önce Şikayet Et
    Bu fetöscüler niye birbirine benziyorlar tam fetöş yürüyüsü görüntüsü
    Cevapla
  • Mehmet muzaffer 10 ay önce Şikayet Et
    Tibik bir fetö suratı
    Cevapla
  • Yazılana dikkat 10 ay önce Şikayet Et
    Aktivist'de ne oluyor, bildiğimiz fetö terör mensubu işte.
    Cevapla
  • hıghlander 10 ay önce Şikayet Et
    Bak Isakov! Hadis meali'' Mehdi Kureyş'tendir''.Diye buyurur.(hatta bu hadis,fazla dile getirilmez,Kureyş üzerine oynanmasın diye)Ayrıca,Yahudiler''la ilahe illallah,Musa nebiyullah''diye şehadet ederlerdi.Diğer dinlerde ona göre.Yani sizin Fethullaha da-kendi deyimiyle-fazla güvenmeyin.Adam daha ne desin;yok dinsiz imansız hele vicdansız isen,Yay kirişi ile boğulmak müstehakınızdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR