Filistinli şehit ve mahkum yakınlarından bin kişiye hac imkanı

Suudi Arabistan, Filistinli şehit, yaralı ve mahkumların yakınlarından hac farizasını yerine getirecek bin kişiyi misafir edeceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2023 03:46 GÜNCELLEME 11.06.2023 03:46 DÜNYA
Filistinli şehit ve mahkum yakınlarından bin kişiye hac imkanı
Filistinli şehit ve mahkum yakınlarından bin kişiye hac imkanı

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberinde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un talimatıyla Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığının organize ettiği Hadim'ül Haremeyn Eş-Şerifeyn'in Misafirleri Programı kapsamında hac farizasını yerine getirecek Filistinliler hakkında bilgi verildi.

Filistinli şehit, yaralı ve mahkumların yakınlarından hac farizasını yerine getirecek bin kişinin program kapsamında ağırlanacağı kaydedilen haberde, misafirlerin Suudi Arabistan'a gelişleri, hac ibadetinin rükünlerini yerine getirmeleri ve Filistin'e dönüşlerine kadar tüm aşamaların planlandığı aktarıldı.

Haberde ayrıca, program kapsamında söz konusu bin Filistinli hacı adayının Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi imamlarıyla da bir araya geleceği belirtildi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al eş-Şeyh de, Kral Selman'ın söz konusu jestinin Filistinli şehit ve mahkum ailelerine verdiği önem ve takdirinin göstergesi olduğunu ifade etti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle iç açıcı haberleri görmek insana bir an olsun nefes aldırıyor, Filistinli kardeşlerimizin adına çok sevindim
    Cevapla
  • Yorumcu 10 ay önce Şikayet Et
    Müslüman olduklarını hatırlamışlar suud'ler.
    Cevapla
  • Zink 10 ay önce Şikayet Et
    Yağcilik ve şeytanlik, öte yandan Filistin'e kazık çakan siyonisti mest et kucakla...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR