Onlarca fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail polisi eşliğindeki onlarca fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2023 15:10 GÜNCELLEME 18.06.2023 15:11 DÜNYA
Onlarca fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Onlarca fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Yahudi yerleşimciler, İsrail polisinin koruması altında Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girdi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'nın avlusunda kışkırtıcı şekilde tur atıp ayinler düzenlerken, İsrail polisi de Filistinlilerin Harem-i Şerif'e girişini kısıtladı ve bir kısmını gözaltına aldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail makamlarının bu kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi" kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ugur 10 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri liderleri utansın sorumluluk onların boynunda artik korktukları Yahudilerle ahirette cehennemi paylaşırlar vesselam
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Muslumanların bulunduğu her çoğrafyada huzursuzluk hakimdir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'nın altını yeterince oydunuz. Bir de bahçesinde tepinmeye mi geldiniz..? Bu olaylar yol su elektrik size mutlaka bir gün geri dönecek...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR