Sipariş üzerine 'maymunlara işkence': Sadist çete ortaya çıktı!

BBC tarafından bir yıl süren araştırma, Endonezya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne uzanan sadist bir küresel maymun işkence çemberini ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2023 07:31 GÜNCELLEME 21.06.2023 08:07 DÜNYA
Sipariş üzerine 'maymunlara işkence': Sadist çete ortaya çıktı!
Sipariş üzerine 'maymunlara işkence': Sadist çete ortaya çıktı!

BBC'nin haberinde "sadist" olarak adlandırılan Endonezya merkezli çetenin maymunlara işkence ettiği ve işkence görüntülerini ABD, Birleşik Krallık ve dünyanın diğer bölgelerindeki alıcılara sattığı belirtildi.

İlk olarak Youtube'de ortaya çıkan işkence çetesinin daha sonra Telegram'daki özel gruplarda faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

TRT Haber'in BBC'den aktardığı habere göre, polis şimdi alıcıları takip ediyor ve şimdiden çok sayıda tutuklama yapıldı.

BBC muhabirleri, yüzlerce kişinin aşırı işkence fikirleri bulmak için bir araya geldiği ve Endonezya ile diğer Asya ülkelerindeki insanları bu fikirleri gerçekleştirmeleri için görevlendirdiği ana Telegram işkence gruplarından birinde kılık değiştirdi.

Sadistlerin amacı, bebek uzun kuyruklu makak maymunlarının taciz edildiği, işkence gördüğü ve bazen de öldürüldüğü ısmarlama filmler çekmekti.

"UYUŞTURUCU PARASI KİRLİ ELLERDEN GELİYOR BU İSE KANLI ELLERDEN"

İşkence videolarının ABD'deki kilit dağıtıcılarından olduğu belirtilen Mike McCartney konuyla ilgili BBC'ye konuşmayı kabul etti.

"İşkence Kralı" lakabıyla da bilinen McCartney, Telegram'daki maymun işkencesi grubuna katıldığı ilk anları anlatırken, "Bir anket yapmışlardı. Çekiç kullanılsın ister misin? Pense kullanılsın ister misin? Tornovida ister misin? Ortaya çıkan video gördüğüm en acayip şeydi" diye konuştu.

Daha önce bir süre cezaevinde kaldığını da söyleyen McCartney, "Uyuşturucu parasından farklı değil. Uyuşturucu parası kirli ellerden geliyor bu para ise kanlı ellerden" şeklinde konuştu.

KAYNAK : TRT Haber
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Vicdansizlik 10 ay önce Şikayet Et
    Burnumun kemigi sizladi.
    Cevapla
  • kadir 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizi ne işkencelere uğratacak bi bilseniz kafirler
    Cevapla
  • lütfen 10 ay önce Şikayet Et
    Bu tür şeyleri haber yapmayın lütfen bunları yapanlarla aynı havayı soluyoruz ne kadar acı insanoğlu ne kadar da vahşileşti... :(
    Cevapla
  • sabri 10 ay önce Şikayet Et
    insanların en aşşağıdır bunlar ve bunları besleyen müşterileri aşşağı toplum
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İslam, İslam, İslam..... gerisi boş, uyduruk, birilerinin çıkarına hizmet eden düzen sistemi. Bu dünyaya yeniden gerçek müslümanların hakimiyeti altına girmesi için hem dua edeceğiz hem de çalışacağız. Başka çaresi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR