Suudi Arabistan: Yurt dışından hac için gelenlerin sayısı 1,5 milyonu buldu

Suudi Arabistan, hac ibadeti için yurt dışından bir milyon 499 bin 472 kişinin geldiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2023 17:57 GÜNCELLEME 23.06.2023 10:27 DÜNYA
Suudi Arabistan: Yurt dışından hac için gelenlerin sayısı 1,5 milyonu buldu
Suudi Arabistan: Yurt dışından hac için gelenlerin sayısı 1,5 milyonu buldu

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, Müslümanların hac ibadetini eda etmek için dünyanın dört bir yanından kara, deniz ve hava yoluyla kutsal toraklara gelmeye devam ettiği hatırlatıldı.

YURT DIŞINDAN GELEN HACI ADAYI SAYISINI AÇIKLADI

Yurt dışından 21 Haziran Çarşamba günü tarihi itibariyle Suudi Arabistan'a varan hacı adayı sayısının bir milyon 499 bin 472 kişiye ulaştığı aktarılan açıklamada, bunlardan bir milyon 435 bin 14 kişinin hava yoluyla kutsal topraklara ulaştığı bilgisine yer verildi.

Kara sınır kapılarından gelen hacı adaylarının sayısı 59 bin 744 kişi olurken, 4 bin 714 kişi de deniz yoluyla geldi.

Kutsal toprakların misafirlerine her türlü kolaylığın sağlanmaya özen gösterildiğine işaret edilen açıklamaya göre, hava yoluyla gelen hacı adaylarından 230 bin 170'i Mekke Yolu projesinden yararlandı.

Suudi Arabistan: Yurt dışından hac için gelenlerin sayısı 1,5 milyonu buldu

MEKKE YOLU PROJESİ

Suudi Arabistan'ın 2018 yılında hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğunu kolaylaştırmak amacıyla Malezya ve Endonezya'dan başlattığı "Mekke Yolu" projesi, sonraki yıllarda Pakistan, Fas ve Bangladeş'te uygulanmaya başlanmıştı.

Proje, 30 Mayıs'ta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katıldığı bir törenle İstanbul Havalimanı'nda da hayata geçirilmişti.

Mekke Yolu projesiyle hacı adaylarının vize işlemlerinin yanı sıra bagajlarının dağıtılması, otobüslerine aktarma yapılması ve gidecekleri yere bagajlarının teslim edilmesi hizmetlerinin sağlandığı belirtiliyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • kaf.kum.Çıksın 10 ay önce Şikayet Et
    Oradaki rihaniyet Ömür boyu devam eder insanlarda inşaallah.
    Cevapla
  • Bektaşi 10 ay önce Şikayet Et
    O biriken paraları Amerika daki avrupa daki bankalara yatırırlar araplar Amerika da pydye gönderir
    Cevapla
  • hakın 10 ay önce Şikayet Et
    kabeye baktığın zaman sadece beytullahı ve göğü görüp tefekkür etmeye çalışırsın. fakat maalesef kabenin dibine yapılan o büyük yapılar atmosferi bozuyor. en az bir km çapında uzağında olsaydı daha uygun olurdu. utanmasalar kabenin içine yapacaklardı herhalde.
    Cevapla
  • Sivaslı 10 ay önce Şikayet Et
    1.5 milyon çarpı 12.000 dolar = 18 milyar dolar para, yatacak yeriniz yok eyy kan emici Suudlar. O petrol size boşa verilmedi, hacılardan para kazanma diye verildi, hacılardan kazanıp Ronaldoya 600 milyon dolar dök diye verilmedi.
    Cevapla
  • Cihan 10 ay önce Şikayet Et
    Siz egitiminizi hesap uzmani KEMAL KICIDAROGLUndan aldiniz herhalde... Hac ucreti 5200 euro adam basi.
    Cevapla
  • Çok Bilmişlere 10 ay önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma, bilmediğin toplara girme. 1- Hac 12 bin dolar değil. 2- Hacılar ortama 5 bin dolar öder ama bunun çoğu otel, uçak, organizasyon firması kârıdır. 3- Saudi Hac organizyonu Mina çadır ve Transferler parası alır. Kalan küçük bir kısmıda Mekteb denen hacılardan sorumlusu birim alır. 4- Suud devleti belki hacılardan aldığı miktarın fazlasını hacı adayları için harcar .
    Cevapla
  • İbrahim Adem 10 ay önce Şikayet Et
    Mü'min insaflı olmalı, birtakım ön şartla haddi aşmamalı.Türkiye'de standart Hac ücreti 5800dolar.Yaklaşık 65000 hacımız böyle gidiyor.Bunun Yaklaşık 1000 doları uçak bileti!Bu da 4800 USD kalır.İnsaf!
    Cevapla
  • Yalovalı 10 ay önce Şikayet Et
    siz hesap bilmiyorsunuz herhalde, egitim seviyesi kaç, herhalde ilk okul terk olmalı
    Cevapla
  • Ömer Elaziz 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun doğru söze ne denir ,ama öteki tarafı sadece sanki garibanlar/fakir-fukaralar düşünüyor bu dünyası kıyak olanlar beytülmala bile şahsi malıymış gibi davranıyorlar ama Allah’ın adaleti herkes için biiznillah ölümü her canlı tadacak.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İnş Allah sizlerde gidersiniz Rabbım nasip etti 2022 hac daldım mevlam arzulayan herkese nasip etsin
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 10 ay önce Şikayet Et
    Amin Allah kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR