Lukaşenko: Savaşa hazır olun emri verdim!

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya’da yaşanan ayaklanma sebebiyle Belarus ordusunu alarma geçirdiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2023 13:20 GÜNCELLEME 27.06.2023 14:16 DÜNYA
Lukaşenko: Savaşa hazır olun emri verdim!
Lukaşenko: Savaşa hazır olun emri verdim!

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya’da yaşanan ayaklanma sebebiyle Belarus ordusunu alarma geçirdiğini belirtti.

SAVAŞA HAZIR OLUN EMRİ

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, generallerin terfi töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Rusya’nın güneyinde yaşananları izlemenin çok acı verici olduğunu gizlemeyeceğim” dedi ve “Bu olaylar sebebiyle orduya alarma geçme ve savaşa hazır olma emirlerini verdim” diye ekledi.

Lukashenko, paramiliter Wagner lideri Prigozhin'in Rus kanı dökmekten kaçınmak istediğini iddia ettiği için savaşçılarını Moskova'dan uzaklaştırmasına yol açan arabuluculuk hakkında fazla ayrıntı vermedi ancak isyan günü yaşananları anlattı.

Muhalefeti bastırma konusunda siyasi bir geçmişe sahip olan Lukashenko, Belarus muhalefetinin durumu kullanmaya çalıştığını iddia etti.

"Rusya'daki olaylar meydana geldiğinde, ordunun tam anlamıyla savaşa hazır hale getirilmesi için tüm emirleri verdim.Burada kahraman yok... Benim görüşüm, Rusya çökerse enkaz altında kalacağız, hepimiz öleceğiz.” dedi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • VATANSEVER 10 ay önce Şikayet Et
    Bir bop eşbaşkanıda bu ,sonu yakındır tıpkı birileri gibi
    Cevapla
  • NECMEDDİN 10 ay önce Şikayet Et
    wampirlere devletini altın tepside sunmuş..
    Cevapla
  • Hacı topkır 10 ay önce Şikayet Et
    putinin köpeki
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Temelde KK nın köpeğimi. Ortağı desek daha doğru olur.
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Demek ki Resmen Rusya yı böleceklerdi... Bu wagner Rusyanının ve ortadoğunun baş belası olacak.. Allah mazlumun ve masumun yardımcısı olsun..
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Rusyayi çökmenin eşiğinden kurtardınız. Fakat tehlike geçmiş değil. İlk hedef pirgozihinin kellesini almak olsun. Yoksa bu hain abd nin kucağında büyür.
    Cevapla
  • Necati Nalımcı 10 ay önce Şikayet Et
    Aynen örnekmi libyalı halife hafyer gibi, adamı 35 sene beslediler eğittiler dinattılar mankurt laștırdılar, șimdi önüne geleni öldürüyor. Ama biz Türkler nasıl Kurt terbiye edeceğimizi iyi biliriz. Kafire zor kullanmak sünnettir evlat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR