Son dakika: İsyancı Yevgeni Prigojin nerede? Rus basınından ilginç iddialar...

Rusya'da Wagner'in başlattığı isyanın bastırılmasıyla birlikte sessizliğe bürünen isyancı grubun başındaki Yevgeni Prigojin'in nerede olduğu merak konusu... Rus basınında Prigojin ile ilgiili ilginç iddialar ortaya atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2023 12:11 GÜNCELLEME 27.06.2023 12:22 DÜNYA
Son dakika: İsyancı Yevgeni Prigojin nerede? Rus basınından ilginç iddialar...
Son dakika: İsyancı Yevgeni Prigojin nerede? Rus basınından ilginç iddialar...

Rusya'daki isyanın başındaki isim Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in nerede olduğu tartışılırken, gözler bütün olayların cereyan ettiği Rostov şehrinden kalkış yapıp Belarus’un başkenti yakınında sabah 07.40 sularında askeri bir havalimanına indiği iddia edilen özel uçağa çevrildi.

Biden'dan son dakika Wagner açıklaması! Putin'e mesaj!Biden'dan son dakika Wagner açıklaması! Putin'e mesaj!

Wagner ekipmanı teslim edecek Wagner ekipmanı teslim edecek

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile Rusya'daki isyanı görüştüPutin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile Rusya'daki isyanı görüştü

İSYANCI PRİGOJİN İLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

CNN TÜRK canlı yayınında Gazeteci Siyamend Kaçmaz, kuyruk numarası da paylaşılan özel uçağa ilişkin Rus basınında yer alan iddiaları aktardı:

Prigojin’in olduğu iddia edilen bir özel uçağın, bu sabah saatlerinde Rostov’dan Belarus’un başkenti Minsk yakınlarında bir yere indiği belirtiliyor.  Hatta uygulamalardan bir tanesinde uçakla ilgili görüntüler de paylaşıldı.

RA-02795 kuyruk numaralı özel bir uçağın, bu sabah Minsk yakınlarında özel bir askeri havalimanına indiği belirtildi. Yaklaşık 10-20 dakika sonra da benzer bir özel iş uçağının da St. Petersburg’dan kalkarak Minsk’in aynı havalimanına indiği ifade edildi.

Bu Rus medyasında yer aldı, özellikle Kommersant gazetesi bununla ilgili bilgi verdi. İlginç olan bir detaysa, kuyruk numarasını verdiği uçağın daha önceki dönemlerde Prigojin tarafından kullanılan bir uçak olduğu ifade edildi. Batı yaptırımlarına maruz kalan bir uçak olduğu ifade ediliyor. 

WAGNER GRUBUNUN RUS YÖNETİMİNE İSYANI

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti.

Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Kremlin yönetimi ise ülkenin pek çok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı.

Yevgeniy Prigojin'in 24 Haziran'da, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiği bildirilmişti.

Prigojin, Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anladıklarını ve konvoylarını geri çevirerek plana göre saha kamplarına geri döneceklerini açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını belirterek, “isyancı liderin” Belarus'a gideceğini bildirmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Kim kiminle 9 ay önce Şikayet Et
    Nerede çok önemli kgb için ica için de fsb için herkes için. Kullanılabilir ve aynı zamanda kullandırılmaması gereken aparat. Artık haine rahat yüzü yok.
    Cevapla
  • Karizma çizildi 9 ay önce Şikayet Et
    Nerede olduğu önemli değil. Sen moskovayı korumak için yabancı bir ülkeden asker talep ettinmi. karizma fena çizildi.
    Cevapla
  • Fatih DOĞAN 9 ay önce Şikayet Et
    eğer Putin bir suikast düzenlemezse Avrupa ülkelerine veya abd ye sığınma talebinde bulunur ve bütün gerçekleri abd ye anlatır... Putin'in biran önce Wagner i dağıtması ve strateji değişikliği yapması lazımdır...
    Cevapla
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    Sanktpeterburg tan gelenler Wagner patronunu çoktan paketlemiş olabilir.
    Cevapla
  • Haydi 10 ay önce Şikayet Et
    İSKENDER Sen wagnere mi ümit bağladın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR