FSB Wagner soruşturmasının kapatıldığını duyurdu

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), özel askeri şirket Wagner’in ayaklanmasıyla ilgili soruşturmanın kapatıldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2023 12:25 GÜNCELLEME 27.06.2023 12:55 DÜNYA
FSB Wagner soruşturmasının kapatıldığını duyurdu
FSB Wagner soruşturmasının kapatıldığını duyurdu

FSB tarafından yapılan açıklamada, Wagner’ciler hakkında yöneltilmiş suçlamalar ve açılan soruşturmaya ilişkin, “Ceza Yasası’nın silahlı ayaklanmayla ilgili 279. maddesi uyarınca açılan ceza davası soruşturması, ayaklanmada yer alanların suç işlemeye yönelik eylemlerini sonlandırmaları nedeniyle kapatılmıştır” denildi.

BELARUS'A GİDEBİLECEKLER

FSB’nin açıklaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ayaklanmalarını sonlandırma kararı alan Wagner’cilerden isteyenlerin düzenli orduda yer almak için kontrat imzalayabileceklerini ya da haklarındaki suçlamalar düşürülerek Belarus’a gidebileceklerini belirtmesini izledi.
 

KAYNAK : Sputnik
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR