Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından Diyanet İşleri Başkanlığına ödül

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2023 21:53 GÜNCELLEME 01.07.2023 21:53 DÜNYA
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından Diyanet İşleri Başkanlığına ödül
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından Diyanet İşleri Başkanlığına ödül

Diyanet İşleri Başkanlığının yazılı açıklamasına göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke'de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığınca bu yıl ilki düzenlenen "2023 Lebbeytüm Ödül Töreni"ne katıldı.

Bakanlık yerleşkesindeki törene 100'ün üzerinde ülke katılırken, yarışmaya Hac ve Umre Bakanlığının belirlediği kriterleri sahip 30 ülke kabul edildi.

Yarışmada, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hacılarına verdiği hizmet ve proje çeşitliliğine ilişkin yaptığı değerlendirme sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığını 30 ülke arasından, "Hacılarına En Fazla Hizmet Çeşitliliği Sunan Hac Organizasyonu" kategorisinde birincilikle ödüllendirdi.

Başkan Erbaş'a ödülü, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik Er Rabia verdi.

Törende Başkan Erbaş'a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ile Mekke Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Oğuz eşlik etti.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Oğuz 9 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar hizmet çeşitliliği değil ibadet istiyor. Şu hizmet bu hizmet diye diye hac giderlerini çok fazla abarttınız. Bu islama ve Kur'ana uygun mu. İnsanlar helalindan, dişinden tırnağından biriktirip haccını yapamıyacak duruma geldi.
    Cevapla
  • Esra 9 ay önce Şikayet Et
    Diyaneti tebrik ediyoruz Suudi Arabistan'a teşekkürler:)
    Cevapla
  • Esra 9 ay önce Şikayet Et
    Onlar dediğiniz kim oluyor acaba? Biz Arapça öğreneceğiz onlarda Türkçe öğrenirler. Neden tek taraflı olsun herşey. Ayriyeten Kuranı Kerimi okuyup anlaması gereken bizleriz yani bizler Arapça öğrenmeye mecburuz elhamdülillah:)
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ödül diyanete yeter! Ülkemizde Mustafa İslamoğlu, Kuytul, Süleymancı örgüt, sünnet düşmanı gruplar cirit atarken.....
    Cevapla
  • Ziya 9 ay önce Şikayet Et
    Mekke ve Medine'de Arapça ilanların altına İngilzce, Fransızca ve Güneydoğu Asya dillerinden bazılarını yazdıkları halde Türkçeyi yazmamışlardı (2019) . Umarım yetkililer bu konuya da el atarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR