Putin'e karşı ayaklanmıştı! Wagner'e beklenmedik davet!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'da geçtiğimiz haftalarda ayaklanan paralı Wagner askerlerinden Belarus ordusunu eğitmesini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2023 22:44 GÜNCELLEME 03.07.2023 09:55 DÜNYA
Putin'e karşı ayaklanmıştı! Wagner'e beklenmedik davet!
Putin'e karşı ayaklanmıştı! Wagner'e beklenmedik davet!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner paralı askerlerini ordusunu eğitmek üzere ülkesine davet etti. Devlet haber ajansı Belta'ya göre Lukaşenko, Belarus'un Bağımsızlık Günü nedeniyle yaptığı konuşmada bu daveti ima etti.

Lukaşenko, Wagner üyelerinden korkmadığını belirtirken, Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in nerede olduğu hala belirsizliğini koruyor.

NTV'de yer alan habere göre, Lukaşenko, "Ne yazık ki Wagner askerleri burada değiller. Onlara daha önce de söylediğim gibi, eğitmenleri gelip bize savaş deneyimi aktarırsa, bu deneyimi kabul edeceğiz." diye konuştu.



PUTİN GÖREVLENDİRDİ

Lukaşenko'nun daveti, Belarus liderinin Wagner güçlerinin Moskova'ya karşı başlattığı silahlı ayaklanmayı bastırmakla görevlendirilmesinden sadece bir hafta sonra geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e son yılların en büyük tehdidini oluşturan olayda Wagner lideri Yevgeny Prigozhin, bir Wagner kampına yönelik Rus askeri saldırısına yanıt olarak iki Rus kentindeki askeri tesislerin kontrolünü ele geçirerek güçlerini
Rusya'nın başkentine doğru yürütmüştü.



Kriz, ancak Lukaşenko'nun Prigozhin'in Belarus'a taşınmasını öngören bir anlaşmaya aracılık etmesiyle yatıştırılabildi. Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Wagner birliklerine Rus ordusuna ya da kolluk kuvvetlerine kaydolma, ailelerinin ve arkadaşlarının yanına dönme ya da Belarus'a gitme seçenekleri sunuldu.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • İklimDeğişikliği 9 ay önce Şikayet Et
    Wagner in Avrupadaki ırkçı gruplarla anlaşıp göçmenlerin üzerine saldırması için maddi ve lojistik destek vermesi bekleniyor.Tüm Avrupa ülkeleri aşırı sağcılara ve ırkçı grup ve partileri gözetim altında tutmaları elzemdir yoksa kansız ve zorlanmadan ekonomik kalkınmayla kurduğunuz Ab yi wagner in bir kıvılcım hareketi ile yıkılmaya müsait hale gelecek
    Cevapla
  • İlker sezener. 9 ay önce Şikayet Et
    Çok beklenmedik bir hamle, nasıl da şaşırdık bilemezsiniz... Büyük bir sürpriz .
    Cevapla
  • bircihan 9 ay önce Şikayet Et
    Dediklerim çıkacak gibi wagner rusyaya karsi dusman gibi görünüp belarusa sürülecek ordan da silahlı gücü ukraynaya girecek demiştim bakalım zaman ne gösterecek
    Cevapla
  • Kirli sarmal 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya wagner isyanı oyunu ile Avrupa ya yayılıyor işgali genişletiyor .Diğer taraftan İsrail in işine yarayan ortadoğuda kurdistan kurulumuna yardımcı olan yahudi-hristiyan şebekesi.İrakta barzani suriye'de pyd kurdistanı kurma oyununu Arap baharı adı altında yutturdu.
    Cevapla
  • Öktem 9 ay önce Şikayet Et
    Wagnerin lastiği patladı artık yol gidemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR