Keskin nişancının Filistinli genci öldürdüğü an: İsrail'in yalanı da ifşa oldu
İsrail'in geçen hafta öldürdüğü 16 yaşındaki Filistinli genç Hardan'ın, son görüntüleri ortaya çıktı. İsrail, Hardan'ın silahlı olduğu için öldürüldüğünü açıklamıştı. Ancak bu görüntüler, İsrail'in yalan söylediğini ortaya koyuyor.
İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine geçen hafta havadan ve karadan düzenlediği saldırıların ardından bölgede tansiyon yüksek.
2002'den beri İsrail'in Cenin'e düzenlendiği en kanlı baskın sırasında İsrailli keskin nişancıların vurarak öldürdüğü 16 yaşındaki Filistinli Abdulrahman Hasan Ahmad Hardan'ın, son görüntüleri ortaya çıktı.
Video has emerged of the moment a 16-year-old unarmed Palestinian boy was shot dead by a sniper during the Jenin military operation there last week, exploding Israel’s claims that only combatants were killed https://t.co/6BWnoJE5HD
— The Times and The Sunday Times (@thetimes) July 10, 2023
GÖRÜNTÜLER İSRAİL'İN YALANINI DA ORTAYA KOYDU
İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, 16 yaşındaki gencin son görüntülerini paylaştı. Bir keskin nişancı tarafından, camiden gelen "kan bağışı yapın" çağrısı sonrasında kan vermek için Al-Amal Hastanesi önünde beklediği sırada vurularak öldürülen Hardan'ın, vurulduğu sırada silahsız olduğu tespit edildi. Görüntülerde, hastane önündeyken saldırıya uğrayan Hardan'ın olaylardan habersiz olduğu görülüyor.
İsrail güçleri ise, Hardan'ın silahlı olduğunu açıklamış ve sadece "silahlı olanların öldürüldüğünü" iddia etmişti. Fakat The Times'ın ele geçirdiği görüntülerde Hardan'ın masum olduğu ve kimseye saldırmadığını gözler önüne seriyor.

"O SADECE BİR ÇOCUKTU"
The Times'a konuşan acılı anne Kifaya Hardan, "Oğlum henüz 17 yaşında bile değildi. İşgalciler soğukkanlılıkla onu öldürdü ve onun silahlı çatışmaya katıldığını iddia etti. Silah ya da başka bir şey taşımıyordu. O sadece bir çocuktu" dedi.
-
Xxxxx 3 yıl önce Şikayet EtFilistinlilerde öldürsün, bir filisti nliye karşılık on israilli öldürülmeli yoksa çözüm olmaz. Öldürmezsen ölürsün.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Deli Yunus 3 yıl önce Şikayet EtKahrolsun Faşist Ziyonist İsrail DiktatörlüğüBeğen Toplam 4 beğeni
-
Ali 3 yıl önce Şikayet EtArtık Filistinlilerin de aynıyla mükabele etmesi zamanı gelmiştir.Beğen
-
Ali 3 yıl önce Şikayet EtFilistin ve mescidi aksa Müslümanların NAMUSUDURBeğen Toplam 6 beğeni
-
cahit 3 yıl önce Şikayet Etİsrail askerleri katildir Filistinli öldürmeyen yoktur onları asla insan haklarında yargılanmaz BM kararları işlemez uluslar arası hukuk işlemez dünya onların işlediği tüm cinayetleri onaylar ama onlar Yahudi katliyamı diye dü nyayı peşlerine takarlarBeğen Toplam 9 beğeni