İsveç Başbakanı: Türkiye'nin isteklerini önemsiyoruz

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, hükümetin, terörle mücadele başta olmak üzere, Türkiye'nin isteklerini önemsediğini ve yerine getirmede irade gösterdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2023 11:53 GÜNCELLEME 11.07.2023 11:57 DÜNYA
İsveç Başbakanı: Türkiye'nin isteklerini önemsiyoruz
İsveç Başbakanı: Türkiye'nin isteklerini önemsiyoruz

 İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, hükümetin, terörle mücadele başta olmak üzere, Türkiye'nin isteklerini önemsediğini ve yerine getirmede irade gösterdiğini söyledi.

Kristersson, devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye, İsveç ve NATO arasında Vilnius'ta varılan uzlaşıyı değerlendirdi.

Türkiye'nin, İsveç'in NATO katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etme kararına değinen Kristersson, Türkiye'nin çekincelerini iyi bildiklerini aktardı.

TÜRKİYE'NİN İSTEDİKLERİNİ YAPMA İRADESİ GÖSTERDİK

Ulf Kristersson, "İsveç hükümeti, üzerinde çok çalıştığı terörle mücadele başta olmak üzere, Türkiye'nin isteklerini önemsedi ve yerine getirmede irade gösterdi. Uzun süredir bu konuda yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bizim söylediklerimiz ve yaptıklarımızdan Türkiye'nin de ikna ve emin olması önemli." ifadesini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Billström, İsveç'in, Üçlü Daimi Ortak Mekanizma'da alınan kararları yerine getirdiğini belirtti.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet her gün PKK'ya eylem yaptırıp, tek bir teröristi dahi vermeyip, bir de üstüne kitabımıza devlet korumasında küfür ederek irade neymiş tüm dünyaya gösterdiniz. Siz NATO'ya girmeyi hak etmeyeceksiniz de kim hak edecek?
    Cevapla
  • Demokrasi 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak be. önemsiyorlarmış. ne büyük laf etmiş adam mest olamamak mümkün değil. hah hah hah
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    İradeniz sizin olsun, icraat yapın icraat... Gazi meclisten geçemezsiniz bu kafayla...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR