Biden'dan olay sözler: Yediklerine dikkat etsin

ABD Başkanı Joe Biden, "Putin'in ne yapabileceğini ancak Tanrı bilir. Nerede olduğundan ve nasıl bir ilişkisi olduğundan emin değiliz. Ben Prigojin'in yerinde olsam, yediklerime dikkat ederdim. Gözümü menümden ayırmazdım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.07.2023 10:47 GÜNCELLEME 14.07.2023 12:04 DÜNYA
Biden'dan olay sözler: Yediklerine dikkat etsin
Biden'dan olay sözler: Yediklerine dikkat etsin

ABD Başkanı Joe Biden, Rus paramiliter grup Wagner'in kurucusu ve patronu Yevgeny Prigojin'e tavsiyede bulundu.

Başkan Biden, olası bir zehirlenme hadisesine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Biden, "Putin'in ne yapabileceğini ancak Tanrı bilir. Nerede olduğundan ve nasıl bir ilişkisi olduğundan emin değiliz. Ben onun (Prigojin) yerinde olsam, yediklerime dikkat ederdim. Gözümü menümden ayırmazdım" şeklinde konuştu.

WAGNER'İN 24 SAATLİK İSYANI

Wagner'in patronu Prigojin, Ukrayna'da emrindeki askerlerin, Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un aldığı kararlarla bilerek zor duruma düşürüldüğünü ve ciddi kan kaybettiklerini ifade ederek, 23 Haziran'da isyan çıkarmıştı. Rostov'u alan ve Moskova'ya yürüyen Wagner grubu, Belarus'un arabulucu olmasıyla başkente yürüyüşünü durduruarak geri çekilmişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • orhan 9 ay önce Şikayet Et
    Oylede yasanmazki.
    Cevapla
  • Veli 9 ay önce Şikayet Et
    Ben hayatımda hiç kimseye güvenmiyorum babam mezarda kalksa bişey verse güvenim kalmamış çünkü başıma geldi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR