Hakan Fidan Lavrov ve Guterres ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve BM Genel Sekreteri ile Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeleri görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2023 12:32 GÜNCELLEME 11.12.2023 06:56 DÜNYA
Hakan Fidan Lavrov  ve Guterres ile görüştü
Hakan Fidan Lavrov ve Guterres ile görüştü

Rusya, Ukrayna tahılının Karadeniz'den güvenli olarak taşınmasını sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın şimdilik durdurulduğunu bildirdi.

Körfez gezisi öncesi Rusya'nın kararını değerlendiren Erdoğan ise "Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum." açıklamasını yaptı.

DÜNYADAN TEPKİLER

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi tepkilere neden oldu. BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye'ye teşekkür edip Rusya'nın anlaşmadan çıkışının bedelini milyonların ödeyeceğini söyledi. NATO, ABD ve AB'den de peş peşe açıklamalar geldi.

FİDAN SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜ

Gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Genel Sekreteri Guterres ile Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeleri görüştü.

Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya'dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi hususu ele alındı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • halil 9 ay önce Şikayet Et
    Bizde hasat zamanı kırizi fırsata cevire biliriz ciftcinin ürünü pazarda 5.5 tl mazot almış başını gidiyor lütfen bi anlaşmayı biraz sürece yayın ciftcinin yüzünü güldürün ...inşaatcı
    Cevapla
  • Kadir 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı sonuna kadar Reis ile sonra Selçuk Bayraktara yakışır görevi tam yapar
    Cevapla
  • MEHMET 9 ay önce Şikayet Et
    Selçuk Bayraktar Hava Araçları Uydu, Gps, Uzay ve Güncel Teknolojiler üzerine yoğunlaşmalı ve Siyasetçi olmaktan uzak durmalıdır.
    Cevapla
  • Hadi ordan 9 ay önce Şikayet Et
    Git işine
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 9 ay önce Şikayet Et
    allah razı olsun.
    Cevapla
  • Halktan biri 9 ay önce Şikayet Et
    Hakan Fidan bakanlıkta daha yolun başında ama Mevlüt Çavuşoğlu bakanlık koltuğunu her yönüyle dolduruyordu.
    Cevapla
  • MEHMET OLGUN 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Fidan 4 yıl daha Mit Başkanlığına devam etmeliydi, beşinci yılına girerken öncelikle Dış İşleri Bakanı müteakiben de Cumhurbaşkanı Adayı yapılmalıydı.
    Cevapla
  • Cumhur dan ikisi 9 ay önce Şikayet Et
    Sabret kardeşim biraz. Yanlış açıdan bakma.
    Cevapla
  • SultanBayezid 9 ay önce Şikayet Et
    Mevlüt bey'in de emekleri büyüktü ama Fidan önceden yazdığı gibi yine efsaneler yazmaya devam edecek inşallah. Allahu ekber!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Geleçeğin cumhur başkani Hakan fidan her goreve laiksin bakanim
    Cevapla
  • HAK ve Batıl 9 ay önce Şikayet Et
    Salih Müslim barzani ile abd rusya İsrail kontrolünde kurdistana çalışmanın ihanetin bedelini biliyormusun? Öğreeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR