Lukaşenko'un mesajı, Putin'in muzip gülüşü: Batı'ya gitmek istiyorlar, zor tutuyorum

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, şaka yollu, ülkesinde konuşlanan Wagner savaşçılarının kendilerini strese soktuğunu ve Batı'ya gitmek istediklerini söyledi. O anda Putin'in muzip gülüşü gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2023 17:24 GÜNCELLEME 23.07.2023 17:24 DÜNYA
Lukaşenko'un mesajı, Putin'in muzip gülüşü: Batı'ya gitmek istiyorlar, zor tutuyorum
Lukaşenko'un mesajı, Putin'in muzip gülüşü: Batı'ya gitmek istiyorlar, zor tutuyorum

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'da bir araya geldi.

Görüşmede, Ukrayna ordusunun çok sayıda asker kaybettiğini belirten Lukaşenko, "ABD'deki tahminlere göre Ukrayna, karşı saldırıya geçmesinden bu yana 26 bin asker kaybetti." dedi.

"WAGNER'CİLERİ BATI'YA GİTMESİNLER DİYE ZOR TUTUYORUZ"

Lukaşenko, ülkesinde konuşlanan Wagner savaşçılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak , "Wagner'ciler bizi strese sokmaya başladılar, Batı'ya gitmek istiyorlar. 'Varşova ve Rzeszow'a bir geziye çıkalım' diyorlar. Kararlaştırıldığı gibi onları Belarus'un merkezinde tutuyorum." diye konuştu.

ŞAKA YOLLU MESAJIN ANLAMI

Lukaşenko'nun şaka yollu da olsa verdiği mesaj ve Putin'in muzip gülüşü, aslında çok şey anlatıyor. Zira Putin geçtiğimiz günlerde, Polonya hakkında yaptığı açıklamada, "Polonya'nın batısındaki topraklar, Sovyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'in Polonyalılara Almanlardan aldığı hediye. Varşova'daki arkadaşlarımız/dostlarımız bunu unuttular mı? Onlara hatırlatacağız" demişti. Ardından da Belarus'a taktik nükleer silahlar göndermişti.

DIA yetkilileri: Putin nükleer silahları konuşlandırdıDIA yetkilileri: Putin nükleer silahları konuşlandırdı

PUTİN: UKRAYNA'NIN KARŞI SALDIRISI BAŞARISIZ OLDU

Putin de Ukrayna'nın karşı saldırıda yaşadığı asker kaybının 26 binden fazla olduğunu vurgulayarak, "Karşı saldırı var ancak başarısız oldu." ifadesini kullandı.

WAGNER İSYANI VE LUKAŞENKO'NUN ARABULUCULUĞU

Wagner'in kurucusu Prigojin ve savaşçıları, haziran ayından Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Moskova'ya ilerleyen grup, Lukaşenko'nun arabuluculuk yapmasıyla ilerleyişini durdurarak Belarus'a geçmeyi kabul etmişti. Paralı askerleri ülkesinde tutma sözü veren Lukaşenko, Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanacaklarını söyleyerek, ülkesinin ordusunun bu askerler tarafından eğitileceğini belirtmişti. Prigojin de Belarus ordusunu "dünyanın en iyi ikinci ordusu" yapma ve "gerekirse onların yanında savaşma" sözü vermişti.

Lukaşenko, Ukrayna savaşının başlamasından sonra Putin'e kayıtsız şartsız destek veren tek ülke lideri.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Biraz da Polonya'da binalar "Halep tarzı" delik deşik olsun, fena mı olur? Polonya'nın Libya'dan, Tunus'dan Suriye'den ne eksiği var? Wagner'in Polonya'ya bahar getirmesi çok hoş olurdu. Bence Tutmayın küçük Enişteyi, bir şansını denesin.
    Cevapla
  • kütahyalı 9 ay önce Şikayet Et
    evet onlar zalim ve zulmediyorlar ancak orda masum çoluk cocuk ve ihityarlar da var ve onlar suçsuz İslamiyet bir masumun kanını bin zalim için feda etmez
    Cevapla
  • Yurttaş 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Avrupa şeytan Amerika ile birlik olup her yere kan ve gözyaşı getirdi. Dolayısıyla Allah bunların acısını misliyle bu ülkelerden çıkarmadan bu bitmeyecek.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Polonya ya kosunlandiracak ve orayı alacak putin
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Wagner i zor tutyormus batiya gitmesin diye komik bati ya yaklasmadan wagneri yok ederler
    Cevapla
  • Yunus 9 ay önce Şikayet Et
    Ülke olarak en büyük problemimiz okuduğumuzu anlamamak.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    İş karşılıklı kör döğüşüne döndü. Tek kazanan emperyalizm, silah satan abd ve silah baronları..
    Cevapla
  • gökhan 9 ay önce Şikayet Et
    nerden öğreniyon bunları 8 yaşındaki yutubırlardanmı
    Cevapla
  • Bu Putin mi? 9 ay önce Şikayet Et
    Bu resimdeki kişi eğer Putin ise çok hasta. Ama o olmama ihtimali de yok değil. Çünkü Putinin siması kimseye meçhul değil. Neler oluyor?
    Cevapla
  • osman 9 ay önce Şikayet Et
    bu bilğinin kaynağı neresi ? kardeşler kırahathanesimi hahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR