Putin'den, Türkiye'ye yönelik doğal gaz ve flaş NATO açıklaması: Savaşa hazırız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik doğal gaz açıklaması yaptı. Türkiye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, birlerinin NATO ile Rusya arasında savaş isterse buna hazır olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2023 02:46 GÜNCELLEME 30.07.2023 09:08 DÜNYA
Putin'den, Türkiye'ye yönelik doğal gaz ve flaş NATO açıklaması: Savaşa hazırız!
Putin'den, Türkiye'ye yönelik doğal gaz ve flaş NATO açıklaması: Savaşa hazırız!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da gerçekleşen Rusya - Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Güncel konulara dair birçok soruyu cevaplayan Putin açıklamalarında ABD ve batılı ülkelere gözdağı vermeye devam etti.

"BİRİLERİ RUSYA İLE NATO ARASINDA ÇATIŞMA İSTERSE BİZ HAZIRIZ" 

Bir gazetecinin, Rusya ile NATO arasında Suriye’de çatışmaya girme gibi bir olasılığının olup olmadığını sorması üzerine, “Biz de bir zamanlar Amerikan tarafının talebiyle bu çatışmaları önlemek için bir mekanizma kurduk. Bazı birim başkanları birbiriyle iletişim kuruyor ve yetki hakkı bulunuyordu. Herhangi bir kriz durumu istişare ediliyordu. Bu kimsenin çatışmayı istemediğini gösteriyordu. Ancak böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız” dedi.

RUSYA, AFRİKA ÜLKELERİYLE ASKERİ İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Rusya ve Afrika ilişkilerine de değinen Putin, “Genel olarak Afrika ülkelerinin bize karşı tutumları dostane ve olumlu. Bağımsızlık mücadelelerinde yaşananları herkes hatırlıyor” diyerek Afrika ülkeleri ile iyi ilişkilerin geçmişe dayandığını vurguladı.

Putin ayrıca Afrika ülkeleri ile özellikle askeri alanda işbirlikleri yapmak istediklerini söyleyerek, “Afrika ülkeleri Rusya ile askeri-teknik alanda işbirliği yapmak istiyor. Afrikalı dostlarımız sadaka istemiyor. Onlarla ortak projeler hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

"UKRAYNA İLE BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ REDDETMİYORUZ"

Açıklamalarında Ukrayna ile yaşadıkları çatışma ve yeni bir müzakere süreciyle ilgili düşüncelerini aktaran Putin, “Ukrayna ile ilgili barış görüşmelerini reddetmiyoruz ve her iki tarafta da bir anlaşmaya varılması gerektiğini düşünüyoruz. Afrika'nın barış girişimi, Çin'inki kadar barışın temeli olabilir” diye konuştu. Buna karşı Ukrayna’nın taarruzlarına devam ettiğini de hatırlatan Putin, “Ukrayna ordusu saldırıdayken ateşkesi uygulamak zor” ifadelerini kullandı.

PUTİN, TÜRKİYE'NİN AZOV TABURUNU UKRAYNA'YA İADESİNİ YORUMLADI

Ukrayna’nın karşı taarruzlarına başladığı 4 Haziran tarihinden beri batılı ülkeler tarafından sağlanan silahların büyük çoğunluğunu imha ettiklerini belirten Putin, “Ukrayna 4 Haziran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybetti. Bunların üçte ikisi yeni Batı yardımlarından oluşuyordu. Ukrayna cephesinde şimdilik ciddi bir değişiklik yok. Ukrayna'daki cephede düşman durduruldu ve her yerde püskürtüldü” şeklinde konuştu.

Azov taburu komutanlarının Türkiye’den Ukrayna’ya iade edilmesini de yorumlayan Putin, “(Azov Taburu üyelerinin Türkiye'den Ukrayna'ya iadesi) Anlaşmalar vardı, başka yorum yapmayacağım” dedi.

"TAHIL FİYATLARI ARTTIKÇA RUS ŞİRKETLERİ DAHA FAZLA KAR EDECEK"

Putı̇n, Karadenı̇z Tahıl Anlaşması'ndan çekilmeleri sayesı̇nde, tahıl fiyatları arttıkça Rus şı̇rketlerı̇n daha fazla kar elde edeceğini söyledi.

Putin konuşmasının devamında "Tahılımızın ücretsı̇z teslı̇matı sayesı̇nde elde edeceğı̇mı̇z karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız" dedi.

Putin'den, Türkiye'ye yönelik flaş doğal gaz açıklaması: Kurmak istiyoruz...

"TÜRKİYE'DE GAZ SATIŞI İÇİN ELEKTRONİK PLATFORM KURMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'ye gaz merkezı̇ projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, "Türkı̇ye'de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz" dedi.

Putin'den, Türkiye'ye yönelik flaş doğal gaz açıklaması: Kurmak istiyoruz...

ERDOĞAN İLE PUTİN ÇARŞAMBA GÜNÜ TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade eden Putin, Erdoğan'la yüz yüze görüşmenin Rusya'da mı yoksa Türkiye'de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.

Putin'den, Türkiye'ye yönelik flaş doğal gaz açıklaması: Kurmak istiyoruz...

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • hakkı 8 ay önce Şikayet Et
    Nato sömürü üzerine kurulan bir vampir örgüt onun en açık yüzünü bosna hersekte gördük natodan islam alemine ve insanlığa fayda yok
    Cevapla
  • mete 8 ay önce Şikayet Et
    putin abd yi vuramıyacaksan nükleer savaşa girme .. gideceksek abd rusya asya avrupa toptan hep beraber öbür tarafa gidelim .yoksa dünya abd ye kalır .
    Cevapla
  • Ali AydıN 8 ay önce Şikayet Et
    nato kendisini almanyaya karşı fıransa ve ingilterenin yanında olarak test etti lakin rusyaya karşı görevini yapabilirmi ? almanyaya karşı natonun yanında fransa ve ingiltere vardı ? rusyaya karşı natonun yanında kim olucak ukraynamı Zor iş
    Cevapla
  • Yusuf 8 ay önce Şikayet Et
    Putini İsveç ve Danimarka'ya davet ediyoruz. Kuranı kerim yakarak haddi aşan bu devletlerin başına inşallah bela olacak. haddi aşarak sonlarını hazırlıyorlar
    Cevapla
  • Deli Derviş 8 ay önce Şikayet Et
    Söz verdiğin halde İdlipte sivillere bomba yağdırdın ve bizde buna karşılık Azov taburu üyelerini ailelerine geri verdik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR