Kırgızistan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’e İsveç’in resmi makamlarının insanların dini duygularını etkileyen Kur’an-ı Kerim yakma olaylarını önlemek için tedbirler alması gerektiğini aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2023 22:19 GÜNCELLEME 01.08.2023 22:19 DÜNYA
Kırgızistan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki
Kırgızistan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada, görüşmede Kırgızistan ve İsveç arasındaki hem ikili hem de çok yönlü iş birliği konularını ele aldığı aktarılarak, siyasi temasların desteklenmesinin ve farklı düzeylerde karşılıklı ziyaretlerin organize edilmesinin önemine vurgu yapıldığı ifade edildi.

İSVEÇ'TEKİ SKANDALA TEPKİ

Açıklamada, görüşmede Billström’un Bakan Kulubayev’e İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik düzenlenen provokatif eylemler hakkında bilgi verdiği aktarılarak, “Bakan Ceenbek Kulubayev de, İsveç resmi makamlarının insanların dini duygularını etkileyen bu tür olumsuz olayları önlemek için tedbir alması gerektiği görüşünü dile getirdi.” denildi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Asıl Fikir 8 ay önce Şikayet Et
    Sağolun Gardaşlar. Tüm İslam Ülkeleri ciddi kararlar alıp toplu hareket etseler. Bu aşağılık ve alçak eylemler hemen durdurulur. Onlar biz Müslümanlara muhtaç. Biz onlara değil. Beyler Cesaretli olun. ALLAH Yardım Eder.
    Cevapla
  • Abdulhalim 8 ay önce Şikayet Et
    Kurana uzanan eller kırılsın
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Biraz gec kalmadinizmi
    Cevapla
  • Veli 8 ay önce Şikayet Et
    Yakan ve onlara yaktıran Allah belasını versin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR