Rus İHA'sı Odessa'yı vurdu

Rus ordusuna bağlı bir İHA'nın Odessa'daki Ukrayna hedeflerini vurduğu açıklandı. Saldırıda, bir tahıl deposunun da zarar gördüğü belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2023 09:37 GÜNCELLEME 02.08.2023 09:37 DÜNYA
Rus İHA'sı Odessa'yı vurdu
Rus İHA'sı Odessa'yı vurdu

Ukraynalı yetkililer bir Rus insansız hava aracının Odessa'nın güneyindeki limanı ve buradaki endüstriyel tesisleri vurduğunu, saldırının ardından yangın çıktığını açıkladı.

Yerel yetkili Oleh Kiper, saldırıda bir tahıl deposunun zarar gördüğünü de belirtti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri daha erken saatlerde de Rus İHA'larının Tuna nehri üzerindeki ana limanlardan İzmail'e doğru uçmakta olduğunu bildirmişti.

Rusya, Ukrayna ile yaptığı, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in de arabulucu olduğu tahıl anlaşmasından geçen ay çekilmesinin ardından, Ukrayna limanlarını hedef almaya başladı.

Rusya ayrıca Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına yönelen gemileri de hedef alma tehdidinde bulundu.

Bu nedenle Tuna nehri Ukrayna tahılının ihracatı için önemli bir alternatif oluşturuyor.

Rusya 17 Temmuz'da, kendi gıda ürünlerinin satışı önündeki engellerin kalkmaması nedeniyle, geçen yıl Temmuz ayında başlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildiğini açıklamıştı.

KAYNAK : BBC Türkçe
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR