Maryland'de esrar satışları yasalaştı, ilk ay 87,4 milyon dolar elde edildi

ABD’nin Maryland eyaletinde yasal hale gelen esrar satışlarından ilk ayın sonunda 87,4 milyon dolarlık gelir elde edildiği bildirildi. En çok tercih edilen uyuşturucu 50 milyon dolarlık payla kenevir çiçeğinden yapılan uyuşturucu türü oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2023 06:27 GÜNCELLEME 03.08.2023 06:27 DÜNYA
Maryland'de esrar satışları yasalaştı, ilk ay 87,4 milyon dolar elde edildi
Maryland'de esrar satışları yasalaştı, ilk ay 87,4 milyon dolar elde edildi

Maryland Esrar İdaresi (MCA), temmuz başı itibarıyla eyalette esrar satışının yasal hale geldiğini hatırlattı.

İlk ayın sonunda esrar satışından elde edilen gelirin 87,4 milyon dolara ulaştığını açıklayan MCA, bu rakamın, esrarın sadece tıbbi raporla hastalara satıldığı bir önceki ayki rakamın yaklaşık "iki katına karşılık geldiğini", satışlarda en çok tercih edilen ürünün, 50 milyon dolarlık payla kenevir çiçeğinden yapılan uyuşturucu türü olduğunu belirtti.

MCA, Maryland’de esrar satışlarının serbest olmasında, "eyalet meclis üyelerinin derin araştırmaları ve seçmenler üzerinde yapılan oylamaların" etkili olduğu bilgisini paylaştı.

Yeni yasaya göre, Maryland polisi, daha önceki uygulamanın aksine, esrar kokusunu veya bulundurulmasını şüphelilerin aranması için gerekçe gösteremeyecek ve benzer bir yasa gereği, esrarın ebeveynler ve vasiler tarafından kullanılması, devlet yetkilileri tarafından çocuk "ihmali” olarak değerlendirilemeyecek.

Maryland Ticaret İdaresi 11 Temmuz’da, esrar satışı için sermaye desteğine ihtiyaç duyan işletmelere 40 milyon dolarlık hibe fonu ayırdığını, başvuruların 1 Ağustos’tan itibaren ön onaya açılacağını duyurmuştu.

Maryland’de, mevcut tıbbi marihuana işletmelerinin de yetişkin kullanım pazarına hizmet edebilecek ek lisans edinmesi için aynı fondan yararlanabileceği belirtilmişti.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR