İngiliz isimden Prigojin iddiası: Çok sayıda kişinin adı değiştirilmişti

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles, Wagner liderinin ölümüyle ilgili olarak, "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2023 08:45 GÜNCELLEME 24.08.2023 08:57 DÜNYA
İngiliz isimden Prigojin iddiası: Çok sayıda kişinin adı değiştirilmişti
İngiliz isimden Prigojin iddiası: Çok sayıda kişinin adı değiştirilmişti

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigojin'in de içinde olduğu özel jetin, başkent Moskova yakınlarında düştüğü ve uçakta bulunan herkesin öldüğü kaydedildi.

24 Haziran'da Rus yönetimine isyan ederek Moskova'ya ilerleyen ancak Belarus'un araya girmesiyle geri çekilen Wagner ve Prigojin, ardından Belarus'a geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Wagner isyanını "ihanet" olarak yorumlamıştı.

Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles

Prigojin'in de içinde olduğu uçak düştü mü düşürüldü mü diye tartışılırken, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles, ortaya çok daha farklı bir iddia attı.

Wagner liderinin ölümüyle ilgili gelişmeler konusunda dikkatli olunması yönünde görüş belirten Giles, "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." dedi.

Wagner, uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğünü iddia ederken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı uçakta bulunanların listesi yayınlanarak, Prigojin'in de özel jette olduğunu duyurdu.

Ancak Kremlin'den henüz Prigojin'in ölümüne dair bir doğrulama gelmedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Düşünen adam 8 ay önce Şikayet Et
    Putin zaten öldürecek ti. Hem isyan edebilecek kişilere göz dağı vardi , hemde intikam aldı
    Cevapla
  • Canacan 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya. içeri dışarı Avrupa'ya Ukrayna'ya net msjlar veriyor.
    Cevapla
  • Kadir 8 ay önce Şikayet Et
    Biz de de aynısı yapılmalı hainler oryadan kaldırılmalı yoksa ülke her an çökecek.
    Cevapla
  • VatanTC.07 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kesinlikle ölmedi. Bu adam süper zekaya sahip bir adam. Bu akılla ölmüş olamaz. Öldüyse iyi ki geberdi yapanın zekasına sağlık diyeceğim. Kefere as Müslüman ve mazlum insan katletmedi.
    Cevapla
  • Chpkk 8 ay önce Şikayet Et
    Dayı sen ne içtin, iyiymiş ama güzel yapmış
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Putin öldürmek yerine emekliye sevketmeyi ama öldü bilinmesini tercih eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR