Sabıka fotoğrafından sonra Trump'a bağış yağdı!

Trump, Georgia eyaletinde kendisi hakkında açılan davada sabıka fotoğrafının çekildiği 24 Ağustos'tan bu yana 2024 başkanlık seçimleri için 7,1 milyon dolar bağış topladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 27.08.2023 11:56 GÜNCELLEME 27.08.2023 13:37 DÜNYA
Sabıka fotoğrafından sonra Trump'a bağış yağdı!
Sabıka fotoğrafından sonra Trump'a bağış yağdı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinde kendisi hakkında açılan davada sabıka fotoğrafının çekildiği 24 Ağustos'tan bu yana 2024 başkanlık seçimleri için 7,1 milyon dolar bağış topladı.

The Hill'in haberine göre, "2020 seçim sonuçlarına müdahale" gerekçesiyle Georgia'da hazırlanan iddianame kapsamında sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından Trump'ın 2024 seçim kampanyasındaki bağış miktarı açıklandı.

7.1 MİLYON DOLAR BAĞIŞ

Trump, aday adaylığı için 24 Ağustos'tan bu yana 7,1 milyon dolar bağış topladı.

Öte yandan Georgia'daki iddianamenin açıklanmasının üzerinden geçen 3 haftada Trump'ın kampanyasına 20 milyon dolar bağış yapıldı.

Trump, Georgia'da sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından, en son 8 Ocak 2021'de paylaşım yaptığı sosyal medya platformu X'e geri dönmüştü.

Turmp'ın ilk paylaşımında, "Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!" yazılı sabıka fotoğrafı ile bağış toplama sayfasına yönlendiren internet sitesinin linki yer almıştı.

Trump, "seçime müdahale" davası kapsamında Georgia'da teslim olmuştu

Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında 24 Ağustos'ta teslim olmuştu.

Bu dava kapsamında 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödeyen Trump, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden ayrılmıştı.

Trump'ın teslim olduğu sırada tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekilmişti. Bu uygulama, ülke tarihinde bir ABD başkanı için ilk olma özelliğini taşıyor.

 

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir zalimi başka bir zalimle cezalandırıyor pisikopat
    Cevapla
  • (76) 3 yıl önce Şikayet Et
    Fakir adam ibanı varmı bizde bağışlayalım
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    iyimi olur kötümü artık ama amerikanı sonu geliyor bu yüzden herşey bukadar hızlı iler liyor cökmüş devlet ler ondan dolayı topar lanıyorlar üzerlerin deki eller vakit bulamıyor uğraş cak
    Cevapla
  • Kral 3 yıl önce Şikayet Et
    Derin devlet adamı caydirmak yada yıpratmak için herseyi yapiyo kaza bela seçilirse hepsinin anasını ağlatacak bence
    Cevapla
  • Bozkurtlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipiyle parayı topladı;)) başkan olunca ABD'yi 50 parçaya bölecek inşallah. Sarıların Davut;))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle