Orban: Ukrayna’daki savaşı sona erdirmenin tek yolu Trump’ın yeniden seçilmesi olacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Ukrayna'daki savaşı sona erdirmenin tek yolunun eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden başkanlığa seçilmesi olacağını" ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2023 23:19 GÜNCELLEME 31.08.2023 01:10 DÜNYA
Orban: Ukrayna’daki savaşı sona erdirmenin tek yolu Trump’ın yeniden seçilmesi olacak
Orban: Ukrayna’daki savaşı sona erdirmenin tek yolu Trump’ın yeniden seçilmesi olacak

Orban, eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile X sosyal medya platformundan yaptığı röportajda, Trump'ın göreve dönmesinin çatışmadan "tek çıkış yolu" olacağını ve Kiev'in, Rusya'ya karşı savaşı kazanabileceği yönündeki her türlü iddianın "yalan" olduğunu belirtti.

"TRUMP İNSANLIĞI KURTARABİLECEK TEK ADAMDIR"

"Ruslar, Ukraynalılardan çok daha güçlü ve sayıca çok daha fazla." diyen Orban, "Trump'ı geri arayın. Trump, Batı dünyasını ve insanlığı kurtarabilecek adamdır." ifadesini kullandı.

ABD'de Trump'a yönelik, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi ve başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra gizli belgeleri yanında götürmek ve bununla ilgili federal incelemeleri engellemek suçlamalarını "devlet gücünün kötüye kullanılması" sözleriyle eleştiren Orban, bunun Macaristan'da "düşünülemez" olduğunu belirtti.

Orban, "Macaristan'da siyasi muhaliflere karşı adalet sistemini kullanmayı hayal etmenin imkansız olduğunu düşünüyorum. Bunu komünistler yaptı. Bunu yapmak son derece komünist bir metodolojidir." dedi.

NATO'YA VE ABD'YE GÖNDERME: BİZ RUSLARDAN DAHA KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYORUZ

ABD Başkanı Joe Biden'ın Macaristan hükümetinin hukukun üstünlüğü ve insan hakları sicilini iyileştirmesi yönündeki çabalarından yakınan Orban, Macaristan'ın NATO üyesi ve ABD müttefiki olmasına işaret ederek, "Biz Ruslardan daha kötü muamele görüyoruz. Bu ne demek oluyor?" değerlendirmesinde bulundu.

Orban hükümeti, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'da savaş başlatmasından bu yana Moskova ile yakın ilişkilerini sürdürürken Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarını da engelleyeceğini ileri sürmüştü.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Selam 8 ay önce Şikayet Et
    ABD yöneten üst akıl dır başkanlar sadece figürdür üst aklın iki tane siyaset anlayışı vardır biri sopa diğeri havuç
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Tabi. O deli seçilirse, tüm ülkelerin dahil olduğu büyük bir Dünya savaşı çıkar, nükleer bombalar her yeri enkaza çevirir. Yer yüzünde yaşanacak yer kalmaz. Böylece savaş da biter. Orban çok zekiymiş.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Tırıs 8 ay önce Şikayet Et
    Bu adama ne içirdiler acaba.? Bu savaşı durduracak biri varsa oda dünya lideri Reis'tir.
    Cevapla
  • Skolastik 8 ay önce Şikayet Et
    Zannettiğin kadar güçlü değil
    Cevapla
  • B.Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Beyni sulanmış heralde bunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR