98 yaşındaki adam, çocuk mahkemesinde yargılanacak

1943-1945 yıllarında, eski Nazi toplama kampı Sachsenhausen'de 3 bin 300 kişinin ölümüne iştirak etmekle suçlanan 98 yaşındaki Gregor F. adlı eski gardiyan, suçlar işlendiğinde 18 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2023 16:33 GÜNCELLEME 02.09.2023 16:38 DÜNYA
98 yaşındaki adam, çocuk mahkemesinde yargılanacak
98 yaşındaki adam, çocuk mahkemesinde yargılanacak

Kimliği Gregor F. olarak açıklanan 98 yaşındaki kişinin, 1943-1945 yılları arasında Berlin'in kuzeyindeki Sachsenhausen kampında gardiyan olarak çalıştığı kaydedildi.

Nazi toplama kampı gardiyanı, Holokost sırasında 3 bin 300'den fazla kişinin öldürülmesine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Giessen'deki eyalet savcıları, katılmış olduğu iddia edilen suçların işlendiği dönemdeki yaşı nedeniyle söz konusu kişinin bir çocuk mahkemesinde yargılanacağını söyledi.

Savcılar, Gregor F.'nin psikiyatri uzmanları tarafından görüldüğünü ve belirli kurallar dahilinde yargılanmasında sakınca olmadığına karar verdiğini belirtti.

Duruşma, çocuk hukukuna uygun olarak, adamın evine yakın olan Hanau'da yapılacak.

Geçen yıl, 101 yaşındaki bir başka eski Sachsenhausen gardiyanı, Holokost sırasında 3 bin 518 kişinin öldürülmesine yardım ve yataklık etmekten suçlu bulunarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Gürbüz 8 ay önce Şikayet Et
    Çoook adiller ya ! Kılı kırk yarma pozundalar. Halen tiyatro, bunların ki !
    Cevapla
  • Sahipkıran 8 ay önce Şikayet Et
    Asıl maksat kafir yahudi ben istediğimi istediğim yaşta yargılarım demeye getiriyor... Yoksa bu yaşlarda ki insanı yargılamak akıl ve mantığa ters!
    Cevapla
  • benim o 8 ay önce Şikayet Et
    bari bekleyin biraz daha 100. yaşını geçince 1 yaşında diye çocuk mahkemesinde yargilayin
    Cevapla
  • Ömür Geçer 8 ay önce Şikayet Et
    bu zamana kadar akılları neredeydi niye yargılamadılar
    Cevapla
  • Temel 8 ay önce Şikayet Et
    Zaten beyin gitmiş olabilir ceza almaz aynı şey bizde oldu darbeciler yargılandı diye yıllarca sonra da yaşlı hapis ne gerek dediler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR