Caparov: Tanrı bana geleceği görme yetisi verdi

Kırgızistan Devlet Başkanı Caparov, onlarca yıl sonra ülkede neler olacağını şimdiden tahmin edebildiğini öne sürüp "Bu yetenek bana Tanrı tarafından bahşedildi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2023 10:02 GÜNCELLEME 04.09.2023 10:15 DÜNYA
Caparov: Tanrı bana geleceği görme yetisi verdi
Caparov: Tanrı bana geleceği görme yetisi verdi

Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov, onlarca yıl sonra ülkede neler olacağını şimdiden tahmin edebildiğini öne sürdü.

Yüksek yetenekli çocuklara yönelik bir okulun açılışında, bu çocukların Kırgızistan'ın geleceğini öngörmek ve belirlemek için yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Caparov, "20 ya da 30 yıl içinde ulusumuza ne olacağını ve hangi yolun takip edileceğini görme yeteneğine sahibim. Bu yetenek bana Tanrı tarafından bahşedildi." diye konuştu.

54 yaşındaki Kırgız lider, şu anda neler yaşandığını gözlemleyerek herkesin geleceği tahmin edebileceğini sözlerine ekledi.

Kamu çalışanlarının işe alınma kriterlerini eleştiren Caparov, Kırgızistan'ın Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından profesyonel eğitim sistemlerini terk ettiğini ve bunun yerine adam kayırmacılığa kaydığını söyledi.

Yeni açılan okulda ülkeye hizmet edecek profesyonellerin "sıfırdan hazırlanacağını" ifade eden Caparov, "Ondan sonra, gelecek yüzyılda Kırgızistan'ın geleceğini öngörmeye ve belirlemeye hazır olacaklar." diye konuştu.

Kırgızistan'da cumhurbaşkanlığı bünyesinde açılan liseye ülke çapında yapılan sınavlar sonrasında öğrenci kabul edildi. Bu yıl okula alınan 75 öğrencinin 6 yıl eğitim gördükten sonra mezun olması bekleniyor.

İngilizce ve Kırgızca eğitim verecek okul tamamen ücretsiz olacak ve öğrencilerin yaşam maliyetleri de hükümet bütçesinden karşılanacak.

KAYNAK : Independent Türkçe
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • itsavar 7 ay önce Şikayet Et
    Birazdan çiftin konuşmasını duyan hoca uyanır,genç adam hanımına "Sevgilim senin gözünde dünyayı görüyorum" der,hoca karyola'nın altında seslenir "iyi bak bakalım benim eşeği de görebiliyormusun" Caparov iyi bak bakalım önünü görebiliyormusun?Ülkenizi sarmalamış Fetö'cüleri görebiliyormusun?
    Cevapla
  • itsavar 7 ay önce Şikayet Et
    Geleceği gören adam...!!! Gülüyorum. Nasreddin hoca uzun yolculukta eşeğini bir ağaca bağlar kendisi de han'a gider,han'ın odası güzel ve yatak çok temiz olduğu için çarşaflar kirlenmesin diye karyola'nın altına girer yatar,biraz zaman geçtikten sonra han görevlisi yanında yeni evli bir çift'le hocanın odaya bakarlar, yatak boş göründüğü için odayı onlara verir.
    Cevapla
  • Yavuz 7 ay önce Şikayet Et
    Cap sız cap sız konuşmuşsun cap arov
    Cevapla
  • İhsan 7 ay önce Şikayet Et
    Atma Caparov atma geleceği kimse bilemez.bes dakika sonra başına ne gelecek bilirmisin hayır.Yani biraz sacmalamissin
    Cevapla
  • H.s 7 ay önce Şikayet Et
    Hayalimdeki okul, bizim yetrnekli gençler tespit edilmiyor ziyan ediliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR