Arap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizledi

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da Arap aşiretlerinin başlattığı ve farklı aşiretlerin desteğiyle diğer illere sıçrayan çatışmalarda 33 köy terör örgütü PKK/YPG'den kurtarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2023 08:33 GÜNCELLEME 06.09.2023 09:06 DÜNYA
Arap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizledi
Arap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizledi

Terör örgütü PKK/YPG'nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil'i alıkoymasının ardından 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalar, diğer aşiretlerin desteğiyle büyüdü.

Arap aşiretlerin başlattığı silahlı mücadelenin ardından PKK/YPG'li teröristler kontrolü ellerinde bulundurduğu bölgelerden kaçmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Arap aşiretleri, Deyrizor, Rakka, Haseke ve Münbiç'te 33 köyü terör örgütü PKK/YPG'den kurtardı. Diban kasabasında şiddetli çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

SURİYE'DEKİ PETROL VE DOĞALGAZ ÜRETİMİNİN YÜZDE 80'İ SDG KONTOLÜNDE

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) 19 Eylül 2019'da yayımladığı rapora göre, Suriye'nin petrol ve doğal gaz üretiminin yüzde 80'ini YPG'nin bünyesindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrol ediyor.

Üretilen petrolün gelirini SDG'nin elde etmesine rağmen mali kayıtları bulunmuyor. Rapora göre SDG, Suriye'nin kuzeydoğusunda ülkenin en zengin petrol yataklarının bulunduğu Deyrizor, Haseke ve Rakka'da hakimiyetini sürdürürken, buradaki 20 petrol kuyusundan 11'inin kontrolünü elinde bulunduruyor. Buradaki üretim kapasitesinin Esad rejiminin kontrol ettiği üretim sahalarından daha fazla olduğu belirtiliyor.

TERÖRİSTLER PETROLU YASA DIŞI YOLLARLA ESAD'A SATIYOR

Terör örgütü, buradan çıkan ve yaklaşık günlük 45 bin varile ulaşan petrolü ise Esad rejimin hakimiyetindeki bölgelere satarak gelir elde ediyor. Terör örgütü elinde bulundurduğu petrolü satarak elde ettiği geliri kendi çıkarları için kullanırken, bölge halkı ise açlığa terk ediliyor. Terör örgütü ABD'nin de desteğiyle "DEAŞ ile mücadele" adı altında bu paraları kendi üyelerine harcıyor.

ÇOCUK YAŞTAKİ ARAPLARI ZORLA SİLAH ALTINA ALIYORLAR

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor. Terör örgütü, çocuk yaştaki Arapları da zorla silah altına alıyor. Küçük yaştaki çocukları eğiterek kendi emelleri için cepheye süren teröristler, karşı çıkan aileleri ise baskı ve sürülmekle tehdit ediyor.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • 06 vatan 7 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar gücünüz vardı madem neden bu zamana kadar beklediniz.
    Cevapla
  • Bozkurt 7 ay önce Şikayet Et
    Türkün devletini çevreleyemezsin bu münkün değildir,bir bakmızşın ardından baskın yemişsin,içinde bile biter Türkün devleti çepe çevre sarılır kımıldayamazsın.Akılla hareket ettiğini sanarsın Türke kefen biçersin Türk Devlet aklı sayaya inince akıllar kül olur,dünya alt üst.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    işte bu kadarrrrr,abd ye bı de parmak gösterin,yeter artık
    Cevapla
  • hhüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Amerika İngiliz iskandinav yardakçıları siz düşünün şimdi. Tüm sermaye ve yatırımınız gidiyor. Helal olsun arap kardeşlerime !!
    Cevapla
  • Kayı Boyu 7 ay önce Şikayet Et
    Birlik olun ülkenizi kurtarın, kimse size vatan hediye etmez. Bizi örnek alın 1920 den beri mücadelemiz bitmedi. En son 15 temmuzda Amerika ve köpekleri boylarını ölçüsünü aldılar. İçimizdeki hainlere rağmen biz millet olduğumuzu ispatladık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR