Bakan Fidan'dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakanı Fidan, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklamasında vize mağduriyetine son verilmesini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2023 15:06 GÜNCELLEME 06.09.2023 15:06 DÜNYA
Bakan Fidan'dan vize serbestisi açıklaması
Bakan Fidan'dan vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakanı Fidan, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; AB, Türkiye'yi müzakere eden bir aday ülke olarak görmeli ve ahde vefa ilkesinin gereklerini yerine getirmelidir.

Vize serbestisinin de ilermesi beklentimiz arasındadır. Vize serbestisi insandan insana diyaloğu artıracak Türkiye'nin AB üyeliği önündeki sürecindeki sorunları ve ön yargıların kaldırılmasına şüohesiz katkı sağlayacaktır.

VİZE MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Sayın Varhelyi ile son dönemde vatandaşlarımızın vize başvurularında yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi beklentimizi de vurguladım.

Ayrıca düzensiz göçle mücadele adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğimizina rtırılmasına ihtiyaç duyduğumuzu yineledim.

Düzensiz göç sorununu çömez için öncelikle kaynak ülkelerde istikrarın sağlanması gerektiğini bir kez daha hatırlattık. Bugünkü görüşmemizde sayın Varhelyi'ye yeniden söylediğim gibi Avruğa Birliği'nden siyasi engellemelere müsamaha göstermemesini bekliyoruz.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • eski türk 7 ay önce Şikayet Et
    Böyle iy serbes olursa Türkiye dan çok miktarda dövüz avrupa giter.
    Cevapla
  • Antep27 7 ay önce Şikayet Et
    Bence boşverin serbestliği kısas uygulayın. Boşverin turist gelecek diye halkı heba ettiğiniz. Bırakın bizim yerli tustlerle dolsun oteller hemde halkımız insan olduğunu hatırlasın. Turuzimcilerin de biraz aslına nesline dönmesi lazım. İçlerinde biriken havayı atmaları gerek.
    Cevapla
  • hHüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    Sn. Bakan Hakan FİDAN, boş şeylerle Uğraşma Lütfen. Türkiye 'ye + Türk Vatandaşlarına VİZE SERBESTİSİ " Vermezler " bunu Bizlerden daha iyi biliyor olmanıza rağmen ONLARA RİCA 'da bulunmayın Lütfen.
    Cevapla
  • Erdem 7 ay önce Şikayet Et
    Gümrük birligi yeniden gözden gecirilsin.
    Cevapla
  • Sanayici 7 ay önce Şikayet Et
    O iş yaş 10 milyon mültecimin olduğu yerde kim sana vize verir birde vatandaşlık dağıtmışsın oda problem daeş lilerin Türk vatandaşlığı almadığını kimse söyleyemez birde gri pasaportla gidip gelmeyenleri kulağından tutup getirmedikçe bunlar bize vize vermezler mit e çok iş düşüyor bu gri pasaportla gidenlere oparasyon yapıp kulağından tuttuğu gibi getirmesi lazım kodese atması lazım
    Cevapla
  • Erkan 7 ay önce Şikayet Et
    Haklı. Bu ülke peynir ekmek dağıtır gibi her önüne gelene vatandaşlık dağıtıyor, ülke Avrupa’nın mülteci deposu olmuş. Vizeyi daha bu saatten sonra hayatta kaldırmazlar. Kaldırmayı bırak Ruslardan bile daha fazla ret yiyoruz.
    Cevapla
  • osman 7 ay önce Şikayet Et
    sallama bilader
    Cevapla
  • Duran 7 ay önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun bunların hepsini bildiğine göre sen bürokrat falansin sen git tut kulağından getir kimmiş bunlar bakim
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 7 ay önce Şikayet Et
    Herşeyden haberin var. Deaşlilere oturum verildi diyorsan deaşlileri tanıyorsun demektir. Ve deaşlileri bir gün gelir devlet sana sorar. Demedi deme. Şu anda suç işliyorsun.
    Cevapla
  • aaaaa 7 ay önce Şikayet Et
    Hangi daeşliyi almış?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR