İngiltere, Wagner'i "terör örgütü" ilan edecek

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Rus paralı askerlerden oluşan Wagner grubunu 13 Eylül'den itibaren yasaklı örgütler listesine alınması için meclise yasaklama talimatı taslağı sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2023 20:58 GÜNCELLEME 08.09.2023 10:06 DÜNYA
İngiltere, Wagner'i "terör örgütü" ilan edecek
İngiltere, Wagner'i "terör örgütü" ilan edecek

İngiltere İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 13 Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen talimat doğrultusunda Wagner üyeleri, iltisaklı kişiler ve destekçilerin 14 yıla kadar hapisle cezalandırılacağı bildirildi.

WAGNER'E AİT MALLARA TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT OLDUĞU GEREKÇESİYLE EL KONULACAK

Ukrayna, Suriye, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan, Libya, Mozambik ve Mali'de faaliyetleri bulunan Wagner'e ait mallara da terör örgütüne ait olduğu gerekçesiyle el konabileceği belirtildi.

Wagner'in Ukrayna'da ve Afrika'da kanlı operasyonlar yürüttüğü kaydedilerek, bu operasyonlarda insan hakları ihlalleri yaşandığı da vurgulandı.

Wagner'in yasaklı terör örgütü olarak ilan edilmesi kararında ise sebep olarak, grubun faaliyetlerinin kapsamı, yurt dışındaki İngiliz vatandaşlarına yönelik tehditleri ve küresel çapta terörle mücadeleye destek verme amacı gösterildi.

'İNGİLTERE, RUSYA SALDIRGANLIĞINI KINAMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Ukrayna'nın Wagner'in terör örgütü ilan edilmesi çağrısına da yanıt verildiği belirtilen açıklamada, "İngiltere, Ukrayna'ya koşulsuz desteğini sürdürecek ve Rusya saldırganlığını kınamaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce İngiltere'nin Wagner'le ilişkili 13 kişiye yaptırım uyguladığı hatırlatılan açıklamada Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Tom Tugendhat'ın değerlendirmelerine de yer verildi.

'TERÖRİSTLER'

Tugendhat, "Yasaklama kararı Wagner grubunu gerçekte oldukları gibi adlandırıyor: Teröristler" ifadelerini kullandı.

Bu hafta mecliste görüşülecek taslağın meclisten geçmesi halinde, Wagner, İngiltere'de yasaklı 79'uncu terör örgütü olacak.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Ali aksoy 7 ay önce Şikayet Et
    Ulan Allah belanizi versin,üç beş ingiliz adada yaşiyor diye diye Falkland savaşını,başlattinìz,uzakligini yazmaya utaniyorum!E, rusya Ukraynada yaşayan ruslarin,haklarini neden korumasin,bundan dogal ne olabilir,hemde burnunun dibinde.
    Cevapla
  • hüsnü 7 ay önce Şikayet Et
    putin ingiltereye üç beş tane füze gönderir denizin dibine batarlar ingiltere diye bi ülke kalmaz
    Cevapla
  • Vatan 7 ay önce Şikayet Et
    Kafir batı yiyin birbirinizi. Allah hepinizin belasını versin. Taptığınız Amerika ile birlikte yok olun
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Emperyalist sömürgeci Avrupa yıllardır belasını arıyor. Çok sürmez hepsi birden çökerler ve savaş sonrası kıtlık açlık yıllarına geri dönecekler. Dolayısıyla her zulmün bir sonu vardır. Gelecek Türkiye ve asya ülkeleri ile yenifen doğacak.
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Fazla sürmez İngiltere diye bir yer kalmayacak, pkk destekleyenler kafasına göre istediğini terör örgütü sayıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR