İran'dan 'Karabağ' açıklaması!

İran, Azerbaycan hükümeti ile Karabağ'da yaşayan Ermeni temsilciler arasında varılan anlaşmadan memnuniyet duyduklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2023 15:13 GÜNCELLEME 21.09.2023 15:13 DÜNYA
İran'dan 'Karabağ' açıklaması!
İran'dan 'Karabağ' açıklaması!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Azerbaycan hükümeti ile Karabağ'da yaşayan Ermeni temsilciler arasında varılan anlaşmadan, ülkesinin memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tesnim Haber Ajansı'na göre, Kenani, Karabağ'daki anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Kenani, "İran, Azerbaycan hükümeti ile Karabağ'da yaşayan Ermeni temsilciler arasında bu bölgedeki çatışmaların durdurulması yönünde varılan anlaşmadan memnuniyet duymuştur. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde, sorunların çözümü için diyalog ve barışçıl mekanizmalara odaklanılması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusu, 19 Eylül'de Karabağ'da anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatmıştı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçler 24 saat süren operasyon sonrasında silah bırakmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Aydin 7 ay önce Şikayet Et
    Tabi İran memnuniyet duyar çünkü ermeniler geberdikce üzülüyor tam bir Müslüman düşmanı İran Ermenistan in kökü kazinmali bu işi daha fazla uzatmayın ilerde başa yine bela olabilir YASASIN TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ
    Cevapla
  • Ufku gör 7 ay önce Şikayet Et
    Nasır kemanı diplomatik bir dil kullanarak yönünü ABD ye dönen Ermenistan ı yönünü Türkiye'yi dönen Azerbaycan ı Acem kontrolünde olan bir bölge ,bundan daha doğal olamaz,o bir diplomat.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İran güvenli liman değildir İslâm âlemi İran'a güvenemez çünki yaptığı tüm işler çelişkilidir
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    siz abd ye hizmete devam edin
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Abd ye gizli ibadet eden irandir.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bir gün de göründüğü gibi güvenilir müttefik olsalar ne olur du ki, bölgemizde tek bir terörist bile barınamazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR