Çin, Kırgızistan'a 2 mobil hastane hibe etti

Kırgızistan, Çin'den 38 araç ve çadırlardan oluşan 2 mobil hastane hibe aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2023 21:15 GÜNCELLEME 24.09.2023 21:15 DÜNYA
Çin, Kırgızistan'a 2 mobil hastane hibe etti
Çin, Kırgızistan'a 2 mobil hastane hibe etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve kabine üyelerinin katılımıyla başkent Bişkek'teki Ala-Too Meydanı'nda, "Acil Durumlar Bakanlığına 2 mobil hastane teslim töreni" düzenlendi.

Caparov, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda çok sayıda vatandaşın ölümüne neden deprem, toprak kayması, uçak kazası ve Kırgız-Tacik sınırındaki çatışmaları unutmadıklarını söyledi.

Çin'den 38 araç ve çadırlardan oluşan 2 mobil hastane hibe edildiğini hatırlatan Caparov, arama ve kurtarma birimlerinin modern araç ve gereçlerle donatılmasının herkesi sevindirdiğini vurguladı.

Caparov, bu hibenin, Kırgızistan ile Çin arasındaki işbirliğindeki bir örneği teşkil ettiğini kaydederek, Çin yönetimine teşekkür etti.

Çin'in Bişkek Büyükelçisi Du Dewen, Çin'in Kırgızistan hükümetine hibe ettiği 2 mobil hastanenin şehir, köy ve dağlık bölgelerdeki nüfusa sağlık hizmeti verme potansiyeline sahip olduğunu anlattı.

Du, mobil hastanelerin, Kırgızistan'ın acil durumlara müdahale etme yeteneğini artıracağını ve halkın can ve mal güvenliğinin korunmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'den hibe alınan 2 mobil hastanenin ameliyathaneler, yoğun bakım ünitesi, teşhis ve tahliye bölümü, radyoloji, eczane, laboratuvar, kan bankası, 150 kişilik mutfak, hasta odaları, yönetim karargahı, duş ve tuvalet gibi bölümleri bulunduğunu anlattı.

Çin, şubat ayında Kırgızistan'a 100 itfaiye aracı hibe etmişti.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Daha dün Fastaki depreme yardım için giden İTrailin yardımını kabul etmeyen bir müslümanın feryadı onurlu duruşu ve tavrı.Kırgızistan müslüman değil mi?Komünist işgalci zalim çinin yardımını kabul etmeyecekti.
    Cevapla
  • Yaratıcı görüyor 7 ay önce Şikayet Et
    Xi yönetimi Çinde Türk müslümanlara karşı uyguladığî Çin zulmü işkence politkası Türk& Islam dünyasında itibarını kayıp ettirdi! Cami ibadethane yıkanlar Uygur türk bayanları kısırlaştıran 600 bin Türk-Uygur çocukları ailerinden koparıp dinsiz çinlileri evlatlık verenler!*Yahwe=Shangdi=Tengri=Allah*ayni Firavunu yaptığı gibi Çine 10 bela gönderir ve Tevratın Hükmü ile intikam alır!
    Cevapla
  • Orta-Asya-Bharat 7 ay önce Şikayet Et
    Burada tek taraflı Orta Asya ve T.C. sadece komunist Çine bağımlı olmak çok büyük bir yanlış! Bunun yanısıra Hindistan= Bharat ile ilişkilerimize geliştirip 2 Bharat yolu geliştirilmesi gerek Hindistan=Bharat Pakistan-Afganistan-Orta Asya-Azerbeycan-T.C. koridoru. Rekabet iyidir ve Orta Asya Çinin hegemonyasından kurtulmuş olur ve T.C. Orta Asya Bharat ile ilişkiler ticaret gelişir!
    Cevapla
  • Asimile olacaksın 7 ay önce Şikayet Et
    Bu konu hakkında çok ilginç ingilizce kitab var: **You Will Be Assimilated: China's Plan to Sino-form the World** Asimile olacaksınız çinin dünyayı çinleştirme planı! Bu kitabî herkez okusun dinsiz kizapsız çinli komunisti daha iyi anlarsınız! Yazar çok bilgili eski banker ve devlet danışmanı!
    Cevapla
  • Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Çin hibe bahanesi ile bölgeyi içten işgal peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR