30 yıllık kaçışın ardından yakalanmıştı: Ünlü mafya lideri hayatını kaybetti

Dünyanın en büyük mafya örgütlerinden Sicilya’daki Cosa Nostra'nın lideri Matteo Messina Denaro, kanser hastalığı nedeniyle 61 yaşında hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2023 11:10 GÜNCELLEME 25.09.2023 12:43 DÜNYA
30 yıllık kaçışın ardından yakalanmıştı: Ünlü mafya lideri hayatını kaybetti
30 yıllık kaçışın ardından yakalanmıştı: Ünlü mafya lideri hayatını kaybetti

Yaşadığı 30 yıllık kaçışın ardından yakalanan İtalya’nın “Son Godfather” lakaplı mafya lideri Matteo Messina Denaro, kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dünyanın en ünlü mafya babalarından biri olan Denaro, ocak ayında Sicilya'nın başkenti Palermo'da özel bir klinikte yakalanmıştı. Denaro’nun yıllarca süren kaçışın ardından hastalığı nedeniyle gittiği klinikte yakalanması dünya çapında ses getirmişti.

EN AZILI SUÇLULAR ARASINDAYDI

Yıllardır FBI tarafından aranan “dünyanın en azılı 10 suçlusu” arasında yer alan Denaro’nun yakalanması, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından “ülkemiz için büyük bir zafer” diye nitelenmişti.

FİLMLERE KONU OLMUŞTU

Denaro, mafya karşıtı savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun 1992’de öldürülmesi nedeniyle gıyabında müebbet hapis cezası almıştı. Ayrıca Floransa, Roma ve Milano’da 1993’te düzenlenen bombalı saldırıların da planlayıcısı olarak aranıyordu.

Dünyada kurulan ilk mafya örgütü olarak da anılan Cosa Nostra, çok sayıda filme ve diziye de konu olmuştu. Sicilya mafyasının önde gelen ailelerinden birinin üyesi olan ve küçük yaşta cinayetlerine başlayan Denaro’nun da en az 50 kişinin ölümünden sorumlu olduğu düşünülüyordu.

ANSA haber ajansı, kanser hastası olan 61 yaşındaki Denaro’nun son günlerde durumunun kötüleşmesi üzerine kaldırıldığı hastanede öldüğünü duyurdu. Yüksek güvenlikli hapishaneden hastaneye kaldırılan Denaro’nun agresif tedaviyi reddettiği ve komaya girdiği bildirildi.

İtalya basınına göre “İtalya’nın Son Babası” olarak anılan Denaro yakalandıktan sonra örgütle ilgili polise sır vermeyi reddetmişti. Mafya babasının uzun süredir sahte isimlerle kolon kanseri tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Ben 7 ay önce Şikayet Et
    CEHENNEMDE de DEVAM EDER BU ..tipe baksana..
    Cevapla
  • Ülkem 7 ay önce Şikayet Et
    cehennem ateşin bol olsun yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • Zaza aydo 7 ay önce Şikayet Et
    demekki neymiş?
    Cevapla
  • HUU 7 ay önce Şikayet Et
    Her nefs ölümü tadıcıdır. Sonra Bize döndürüleceksiniz. كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR