Terör örgütü PKK/YPG'ye SMO darbesi!

Tel Rıfat ve Münbiç ilçelerinde işgalini sürdüren terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin kuzeyinde Suriye Milli Ordusunun (SMO) cephe hatlarına eş zamanlı sızma girişimleri püskürtüldü, 1 SMO mensubu hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2023 09:21 GÜNCELLEME 26.09.2023 09:34 DÜNYA
Terör örgütü PKK/YPG'ye SMO darbesi!
Terör örgütü PKK/YPG'ye SMO darbesi!

Yerel güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK/YPG'li teröristler, işgal ettikleri Tel Rıfat ve Münbiç'ten güvenli bölgelerdeki 3 noktaya eş zamanlı sızma girişiminde bulundu.

Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güneyinde bulunan Kelcibrin ve Tuveys köyü ile Bab ilçesinin doğusunda yer alan Çatal köylerinde cephe hattına sızmaya çalışan teröristler, nöbet tutan SMO mensuplarıyla çatıştı.

Sızma girişimleri püskürtülürken, çatışmalarda 1 SMO mensubu yaşamını yitirdi, 2'si de yaralandı.

ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDILAR

Çatışmalarda kayıplar veren PKK/YPG'li teröristler çekilmek zorunda kaldı.

Teröristler, sızmaya çalıştıkları bölgelere ayrıca karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenledi.

Terör örgütü PKK/YPG, 7 yılı aşkın süredir işgalinde tuttuğu Tel Rıfat ve Münbiç'ten SMO cephe hatlarına sızma girişimlerinde bulunuyor.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • TC.34İst. 7 ay önce Şikayet Et
    Tel Rıfat ve mümbiç pky/ypg işgalinde değil hırsız/harami büyük şeytan ABD nin çökmesi altında. Pkk/ypg ve diğer maşa piyonlar pkk kuruluşundan bu yana abd ve yalaka larına hizmet etmektedir.
    Cevapla
  • Kstmn37 7 ay önce Şikayet Et
    Bu iki yere en kısa sürede operasyonu başlatılmalı ABD'nin itleri rahat durmuyor toptan temizlik gerekiyor
    Cevapla
  • Talip 7 ay önce Şikayet Et
    Tel Rıfat ve mümbiç temizlenmeli neyi bekliyoruz anlamak mümkün değil. Vurun alın oraları, yoksa şehidimiz bitmez yıllarca sürer bu iş, temizleyin tel Rıfat mümbiç tüm teröristler orda aramaya gerek yok.
    Cevapla
  • Yusuf 7 ay önce Şikayet Et
    Bu sınır operasyonunu bir an önce yaparak ABD ve diğerlerinin planlarını bir kez daha bozmak ve daha sonraki planlarını daha zor hale getirmek için butları almalıyız
    Cevapla
  • Gafil Uyan 7 ay önce Şikayet Et
    Suriyeli mücahidlerden oluşan SMO'nun Türkiye için savaştığını bilen Türkiye düşmanları Suriyelilere düşmanlık ediyor ya... Onun sebebi işte budur. Suriyeliler Türkiye için savaşıyor, Esadın yoldaşları bunu hazmedemiyor. Onlara kanan sokak akıllı kalabalıklar da aynı nakaratı tekrarlayarak Esada destek oluyor: Ey Gafiller! Uyanın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR