Wagner lideri Prigojin'in oğlu ortaya çıktı!

Rusya lideri Putin'e karşı başlattığı ayaklanmadan sadece 2 ay sonra şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin, ölümünün 40. gününde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2023 01:15 GÜNCELLEME 03.10.2023 01:15 DÜNYA
Wagner lideri Prigojin'in oğlu ortaya çıktı!
Wagner lideri Prigojin'in oğlu ortaya çıktı!

Uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in annesi Violetta (83) ve oğlu Pavel (25), St. Petersburg'daki mezarı ziyaret etti.

Putin'in eski bir müttefiki olarak haziranda şiddetli bir ayaklanmayla Kremlin'i devirmeye teşebbüs eden; ancak başarısız olan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in, sadece iki ay sonra seyahat ettiği jet gökyüzünde alevler içinde patladı. Uçakta bulunan 10 kişi öldü ve Wagner grubu hızla Putin'in suikastın arkasında olduğunu iddia etti. Ölümü dünya çapında ses getiren Prigojin, St. Petersburg mezarlığına gömüldü.

ÖLEN KİŞİNİN PRİGOJİN OLMADIĞI İDDİASI

Bazıları ise uçağın içindeki bedeninin Prigojin yerine başkasına ait olduğunu ve 62 yaşındaki Prigojin'in sessizce yurtdışına kaçtığını öne sürdü. Ancak annesi ve oğlunun geleneksel törende bulunması, Prigojin'in uçağın içinde öldüğünü kabul ettiklerini gösteriyor.

BİRÇOK ŞEHİRDE TÖRENLER DÜZENLENDİ

Ölümünün ardından geçen 40. günde Moskova ve diğer birçok şehirde törenler düzenlendi. Binlerce Rus törenlere katıldı, ancak devlet televizyonu tarafından bu durum görmezden gelindi. Anne ve oğlunu mezarlıkta yalnız bırakmayan Putin karşıtları, "Kan, onur, vatan, cesaret" yazan pankartlar taşıdı.

WAGNER'IN KONTROLÜNÜ OĞLU MU ALACAK?

Prigojin'in 100 milyon sterlinlik servetini devralacak olan oğlu Pavel, babasının ölümünden sonra çok nadir medyada görüldü. Prigojin'in vasiyet şartlarına göre Pavel şimdi ailesine bakmak zorunda. Bazı Rus uzmanlar, Pavel'in mirasın bir parçası olarak Wagner grubunun kontrolünü devralacağını iddia ediyor.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • barakuda 6 ay önce Şikayet Et
    prigojin kırklanmış :) atelin bol olsun cehennem odunu
    Cevapla
  • kartal 6 ay önce Şikayet Et
    adamın kırkını cıkarıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Adam kactiysa ailesi de oyuna devam etmek için tabiki cenazeye gelecekler.
    Cevapla
  • Hbc 6 ay önce Şikayet Et
    Putine karşı gelirse onun sonu da babası gibi olur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR