Putin Prigozhin'in ölüm nedenini dünyaya ilan etti

Rus lider Putin Prigozhin'in ölümüyle ilgili açıklamada bulundu. Uçağın dışarıdan müdahale ile düşürülmediğini söyleyen Putin cesetlerde el bombası kalıntılarının bulunduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2023 14:30 GÜNCELLEME 06.10.2023 14:40 DÜNYA
Putin Prigozhin'in ölüm nedenini dünyaya ilan etti
Putin Prigozhin'in ölüm nedenini dünyaya ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğü uçak kazasının enkazında ulaşılan cesetlerde el bombası parçalarının bulunduğunu söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi’nin kendisine olaya ilişkin yakın zamanda rapor verdiğini anlatan Putin, “Kazada ölenlerin cesetlerinde el bombası parçaları bulundu. Uçağa dışarıdan herhangi bir darbe gelmedi ve bu Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yürütülen incelemenin sonucu olarak kanıtlanmış bir gerçektir.” diye konuştu.

Putin, Prigojin’in evinde ve Wagner’in ofislerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde bulunduğuna işaret ederek, “Ne yazık ki ölenlerin kanında alkol veya uyuşturucuya yönelik hiçbir uzman incelemesi yapılmadı. Bana göre böyle bir inceleme yapılması gerekirdi ama yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

WAGNER'DEN BİRKAÇ BİN SAVAŞÇI RUS ORDUSUNA KATILDI

Rusya’da Wagner benzeri gruplara ihtiyaç bulunup bulunmadığına yönelik henüz bir fikir birliği bulunmadığını vurgulayan Putin, “Ancak bugün itibariyle bu şirketten birkaç bin savaşçının Rusya Silahlı Kuvvetleri ile sözleşme imzaladığını kesin olarak söyleyebilirim. İsterlerse askeri operasyonlara katılırlar.” şeklinde konuştu.

Putin, Rusya’da özel askeri şirketlerin bulunmadığını belirterek, “Özel askeri şirket, basının verdiği bir unvandı. Rusya'da özel askeri şirketlere ilişkin bir yasa bulunmadığından özel askeri şirketler de bulunmamaktadır. Biz böyle şirketlere sahip değiliz ve hiçbir zaman da sahip olmadık.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Putin uyanıksın fakat bu uyanıklık kısa sürer gibi görünüyor. Türklerin uyanması ile Rusya'nın çöküşü yakın inşaAllah. Çok Türklerin toprağını gasp ettiniz vergi aldınız şimdi tamamen Rus moskof peşinde girdiniz bu harakiri oldu. Türkiye Rus Ukrayna Kırım turistleri tek tek kayıt altına almalı. Durumlar göründüğü gibi değildir.
    Cevapla
  • Ebubekir 6 ay önce Şikayet Et
    o basınç la hücum yelelerindeki el bombaları patlamıştır. bir el bombası ile uçak aşağı pike yapmaz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR