Hamas: Esir alınan İsrailliler arasında üst düzey subaylar var

Hamas, çok sayıda İsrailliyi esir aldıklarını ve aralarında üst düzey subayların olduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2023 23:25 GÜNCELLEME 07.10.2023 23:25 DÜNYA
Hamas: Esir alınan İsrailliler arasında üst düzey subaylar var
Hamas: Esir alınan İsrailliler arasında üst düzey subaylar var

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "Elimizde İsrail'deki tüm esirlerimizin serbest kalmasını sağlayacak esirler var." dedi.

Çok sayıda İsraillinin esir alındığını ve aralarında üst düzey subayların olduğunu ifade eden Aruri, "savaşa girdiklerini ve çok şehit verdiklerini, zafer için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını" söyledi.

"HALKIMIZIN ONURU VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

Aruri, "Kassam Tugayları, kutsalların çiğnenmesini kabul etmeyecek. Filistinlilerin tutuklanmasını, yerleşim birimleri inşasını ve Gazze'ye ablukanın sürmesini kabul etmeyeceğiz. Halkımızın onuru ve özgürlüğü için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlediğinde yaptıkları uyarıların dinlemediğini kaydeden Aruri, "İsrail'in şu an caydırıcılık denklemini yeniden oluşturmaya çalıştığını ancak bunu başaramayacağını" söyledi.

"HER SENARYOYA HAZIRIZ"

Aruri, "Şiddetli saldırılara maruz kalabiliriz. Bazı kayıplara katlanacağız. Her senaryoya hazırız." ifadesini kullandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir saldırı başlattığını duyurmuştu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını açıklamıştı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım üzerlerine gürül gürül sabır yağdır,ayaklarını sabit kıl kâfirlere zalimlere karşı yardım et.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman alemi bir olsa bunları tükürüğle boğar umarım birlik ve beraberlik gelir
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Rehin alinan generallerin kellesini ucurun hepsi gorsun filistinlilere 80 yildir yasattiklarinin yaninda birsey degil hepsinin kellesine ucurun
    Cevapla
  • Hiç 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalim yahudi zalim israil sana acıyanda sana destek verende zalimdir, müslümanların birlik zamanıdır yıkılasın israil enkazını görelim inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dualarımız sizinle aslanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR