El-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Yeni bir grup İsrailliyi esir aldık ve Gazze'ye getirdik"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinden yeni bir grup İsrailliyi esir aldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2023 03:47 GÜNCELLEME 09.10.2023 11:14 DÜNYA
El-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Yeni bir grup İsrailliyi esir aldık ve Gazze'ye getirdik"
El-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: "Yeni bir grup İsrailliyi esir aldık ve Gazze'ye getirdik"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a bağlı El-Aksa TV'de yayımlanan konuşmasında, "Tugay'a bağlı savaşçıların yeni bir grup İsrailliyi esir alıp Gazze Şeridi'ne geçirmeyi başardığını" söyledi.

Kassam Tugayları üyelerinin, esir aldıkları İsraillilerin bazılarının İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü belgelediğini aktaran Ebu Ubeyde, esirlerin sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Hamas: 'İsrailli esirlerin sayısı Netanyahu'nun düşündüğünden kat kat daha fazla'Hamas: "İsrailli esirlerin sayısı Netanyahu'nun düşündüğünden kat kat daha fazla"

Kassam Tugayları güçlerinin hala İsrail'de bulunduğunu, bazı şehir ve Yahudi yerleşim yerlerinde çatıştığını belirten Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Mav'kiim Yahudi yerleşim bölgesinde şiddetli çatışmalara girdiklerini ve İsrail saflarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyde, Kassam'a bağlı silahlı güçlerin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Sofo bölgesinde konuşlandığını ve İsrail güçleriyle çatışmalarının hala sürdüğünü bildirdi.

İsrail makamlarından Hamas tarafından ele geçirildiği belirtilen yeni esirlere ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    ÖSO here
    Cevapla
  • Rusya ABD cevabı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hamasin işgalci İsrail'den almak için başlattığı bu yeni infada Rusya içinde tam bir ABD yve AB ye karşılık verme olanağını veriyor ABD başlattığı Rusya Ukrayna savaşında Rusya'ya karşı Ukraynayi silahlandirirken şimdi ABD ve AB nin canindan çok sevdiği İsrail'e karşı Rusya Hamas ve Lübnan Hizbullahini silah, muhimmatla destekleyerek ABD ye tam bir karsilik vermiş olur
    Cevapla
  • derin devlet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar oyun. israil kendini masum rolüne sokup bire yüz adam öldürecek. arkasında ABD ve avrupa Birliği var.
    Cevapla
  • Diyarbakırli 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail sivilleri katlederse sizde aynısını yapın, kısasa kısas...
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin bu kadar küçük düşürülmesini kabullenemeyen müslümancıklar var. nasıl olur da mossad'ın haberi olmaz,bu saldırıyı hamas içindeki mossad kriptoları planladı diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR