Aliyev kritik gelişmeyi duyurdu! İran'la anlaşma sağlandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran toprakları üzerinden Nahçıvan'a ulaşımı sağlayacak kara yolu ve demir yolunun inşası konusunda Tahran yönetimiyle anlaşmaya varıldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2023 23:35 GÜNCELLEME 11.10.2023 10:16 DÜNYA
Aliyev kritik gelişmeyi duyurdu! İran'la anlaşma sağlandı
Aliyev kritik gelişmeyi duyurdu! İran'la anlaşma sağlandı

Aliyev, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları 27. Toplantısı'nın katılımcıları için mesaj gönderdi.

Mesajında, Azerbaycan'ın güvenilir bir transit ülke olduğunu belirten Aliyev, ülkesinin ulaştırma ve lojistik altyapısının Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkelerine açık olduğunu kaydetti.

Aliyev, Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun taşıma kapasitesini 1 milyon tondan 5 milyon tona çıkarmayı hedeflediklerine işaret ederek, "İran toprakları üzerinden Nahçıvan'a ulaşımı sağlayacak kara yolu ve demir yolunun inşası konusunda bu ülkeyle (İran) anlaşmaya varıldı. Aynı zamanda Azerbaycan, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru'nun iletim kapasitesinin daha da genişletilmesi için aktif çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • Ziyaretci 6 ay önce Şikayet Et
    Kimse burda Azerbaycani kinamasin niye ermenistani pkk rumlari cin zulmunu destekleyen filistinin yaninda olmaliyizki tarih boyu sirtimizdan vurdular biz unutmadiq ermeni qardaslari yardim etsin onlara Azerbaycan ne etdiyini bilir
    Cevapla
  • Basiret 6 ay önce Şikayet Et
    Yorumcuların bir kısmı İrana güvenilmez demiş. Allah c.c. akıl fikir versin. Zengezur Türk toprağı faka şimdi elimzde değil. Yani koridor Ermenistandan geçiyor. olursa Ruslar ve Ermeni kontrolünde olacak. Siz ermeni ve rusa güvenen fakat İrana güvenmeyen gafiller sizin aklınızı kim yıkıyor. Medya yahudilerin elinde değilmi. hiç mi düşünmüyorsunuz.
    Cevapla
  • Düşünür 34 6 ay önce Şikayet Et
    Afferin herkes doğru yolda sen yanlış yoldasın Allah sana akıllı fikir versin. Şah sonrası devrim İran’ı Fransa’nın arka bahçesi merak etme devrim sırasında bir yahudi bile İran’ı ne terk etti nede burnu kanadı. Sen medya yalanlarına kanmaya devam et.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ha İsrail ha İran
    Cevapla
  • nurettin çam 6 ay önce Şikayet Et
    İrana hiç güven olur mu Aliyev? Baktın biz para kazanıyoruz, yarın keyfine göre yolu kapatır. Bence Ermenistana her zaman söz geçirebiliriz, ama iran hiç güvenilmez bir ülke. Ermenistandan yana taraf olduğu gibi, yarın israilden yana taraf bile olabilir. İran böyle bir ülke. İyi düşünün.
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 ay önce Şikayet Et
    İRAN'a GÜVENİLMEZ. Bu gün sizi bağlar. Yarın esir eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR