Arap aşiretleri: PKK/YPG'ye karşı yeniden ayaklanmaya hazırız

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG'nin baskısı altındaki Arap aşiretleri, ara verdikleri ayaklanmayı yeniden başlatmak için hazır olduklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2023 14:37 GÜNCELLEME 11.10.2023 15:24 DÜNYA
Arap aşiretleri: PKK/YPG'ye karşı yeniden ayaklanmaya hazırız
Arap aşiretleri: PKK/YPG'ye karşı yeniden ayaklanmaya hazırız

PKK/YPG'li teröristlere karşı Arap aşiretlerinin ayaklanmasına öncülük eden Akidat aşireti lideri İbrahim el-Hafıl, sosyal medya hesabından yeni ayaklanmaya hazır olduklarını duyurdu.

"Arap aşiretlerinin ateşi geliyor, yer bizim ve sahada hesap sorulacak" başlıklı paylaşımda Hafıl, ayaklanmalara, Irak'ın Erbil kentinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile yapılan görüşmelerden dolayı ara verdiklerini belirtti.

Terör örgütü PKK/YPG'nin saflarında yer alan Arap aşireti gençlerine ayrılma çağrısını yapan Hafıl, "Örgüt, gelecek günlerde Arap aşiretlerinin ateş püsküren öfkesini görecek. Zafere kadar bütün cepheler yanacak. Örgütün burada yeri yok." ifadelerini kullandı.

ARAP AŞİRETLERYLE, PKK/YPG ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR 

Terör örgütü PKK/YPG’nin baskısı altında kalan Arap aşiretleri, 27 Ağustos- 25 Eylül arasında örgüte karşı iki kez operasyon yapmıştı.

Operasyonlar sonucunda Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçelerinde 30'dan fazla köy terörden arındırılmıştı. Ancak Araplar, terör örgütünün saldırıları sonucu sivil kayıpları önlemek için bu köylerden geri çekilip ABD ile müzakere masasına oturmuştu.

DEYRİZOR'DAKİ TERÖR İŞGALİ

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle DEAŞ'la mücadele adı altında işgal ettiği Deyrizor'daki nüfusun tamamı Araplardan oluşuyor.

Terör örgütü, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlayan örgüt, elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken, bölge halkını yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum bırakıyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Ey arap aşiretler vurun ne bekliyorsunuz o pkk ypg kurulursa kendinizi filistin gasp edilmiş toprakları elden gider amerika yalancıdır onları dost edinmeyin
    Cevapla
  • Erhan ergovan 6 ay önce Şikayet Et
    Aptal bu aşıretler pkk hem petrolerini alıyor ön saflara Arap gencleri sürüyor. Bir ayaklanma aslında onlar İcin iyi bir fırsat Dı abd muhtemelen para teklif etmiştir ayaklamayı sonlandırmak İcin halbu ki bu aşiretler biz türkiyenin yanındayız. Türkiyeye dese bizi bu pkk koruyun sizinle aynı safta pkk ile savaşırız ama dolar işte o her şeye kadir
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 6 ay önce Şikayet Et
    Misak-ı Milli topraklarının pkk/ypg teröristleri tarafından sömürülmesine izin verilmemeli.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ne duruyorsunuz yapın destek verdiğiniz için bu durumdasınız
    Cevapla
  • Anadolu 6 ay önce Şikayet Et
    Misakı milli topraklarından önce abd kovulmalı. Yılanın başı zaten abd.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR