Kürt yönetimi sınırları yeniden çizdi

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, sınırlarını aşarak Diyala, Kerkük, Musul ve Selahattin illerini de içeren yeni bir sınır çizdiğini ilan etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2008 00:25 GÜNCELLEME 03.08.2008 00:25 DÜNYA
Kürt yönetimi sınırları yeniden çizdi
Kürt yönetimi sınırları yeniden çizdi

Ülkenin kuzeyindeki bölgesel yönetimin üst düzey yetkililerinden Tarık Cambaz, Irak'ın Sesi Ajansı'na yaptığı açıklamada, bölgesel anayasanın son çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve Kürt Parlamentosu'na sunulacağını söyledi.

Taslağa göre bölge haritasının genişletildiğini ifade eden Kürt yetkili Tarık Cambaz, Diyala, Kerkük, Musul ve Selahattin illerine bağlı anlaşmazlık bölgelerini de içerdiğini kaydederek, Kürt parlamentosunun dün bu tasarıyı görüşmek üzere toplandığını belirtti.

Bağdat hükümetinin, Kürt yönetiminin bu tutumuna nasıl bir tavır takınacağı merak edilirken, uluslararası stratejistler bölgenin bu tür gelişmelerle yeniden alevlenebileceğine işaret ediyor.

YORUMLAR 171 TÜMÜ
  • Abdullah Musaoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah size akıl ve izan versin. Bugün Zamandan Fikret Ertan'ın yazısını okudum. Bush gider ayak israile son teknoloji füze savunma sistemi veriyor. Bu sistem İran ya da filistin veya Hizbullahın fizelerini anında imha edebilecek kabiliyete sahip. Amerika Iraka petrolüne sahip oldu. Sırada İran var, siz hala Türk Kürt kavgasındasınız, Ulan adamlar sizi köleleştirmek için yola koyulmuş, Türk-Kürt kavgası vercek zaman mı, yok talabani şöyle barzani böyle, Benim devletim seni döver? Allah size zırnık akıl biraz da izan versin.
    Cevapla
  • unal seyidoglu 15 yıl önce Şikayet Et
    sinri cizilmesi hic onemli degil... 2010 yilinda zuhur eden mehdi ordusu sinrilarini endonezyadan ta romaya kadar cizdi bile bejkleyin gorun
    Cevapla
  • alisovut 15 yıl önce Şikayet Et
    sadece eğlenin. adamların borusu abd ıraktan çekilene kadar öter. Sonra Türkiye değil kerkük musul oradaki kürtlerin donlarına kadar alır.
    Cevapla
  • kaya kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    bölücüler2. kurtarmış anlaşılır.türk,kürt,laz,çerkez,alevi, sünni.... oyuna gelmeyelim abd ve israil filistini bile bölmüş .hamas, el fetih diye.bizlerede düşmanlık tohumları ekiyorlar, bizlerde yiyoruz.havel ve diğerleri cevaplayın öyle değil mi ?
    Cevapla
  • kaya kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    bölücülere. türkiye sınırları içindeki hangi milletten olursa olsun bütün insanlar birlikte yaşayacaklardır ve bu vatan bölünmeyecektir.bu devlet sınırları dışında yaşayan insanlarınada sahip çıkmak zorundadır.diyelim ki türkiye bölündü bir kısmı ile kürdistan kuruldu. batıda olan kürtler buraya mı göç edecekler ,kaç tanesi gider?.yörenin kendi insanı yatırım yapmıyor.öğretmen eksiği var ama buralı olan arkadaşlar dahi buraya gitmiyor. kurtuluş ,çanakkale savaşında şehit olanların listelerine bakmak yeterli bu vatanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR