Blinken'dan Netanyahu'ya: Bir Yahudi olarak buradayım

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu'yla basın toplantısı düzenledi. Blinken, "Karşınıza sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da çıkıyorum." derken, Netanyahu, "Hamas, DEAŞ muamelesi görmeli." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2023 11:30 GÜNCELLEME 13.10.2023 12:56 DÜNYA
Blinken'dan Netanyahu'ya: Bir Yahudi olarak buradayım
Blinken'dan Netanyahu'ya: Bir Yahudi olarak buradayım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, ABD'nin her zaman İsrail'i destekleyeceği sözünü verdi.

"Kendinizi savunacak kadar güçlü olabilirsiniz." diyen Bakan Blinken, "Ama ABD var olduğu sürece, asla ve asla buna gerek duymayacaksınız. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız." ifadesini kullandı. 

Konuşmasında alışılmadık terimler kullanan Blinken, büyükbabasının Rusya'daki antisemit pogromlardan nasıl kaçtığını ve üvey babasının Nazi toplama kamplarından nasıl kurtulduğunu hatırlattı. Laik bir geçmişe sahip olan Blinken, "Karşınıza sadece Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak da çıkıyorum" ifadesini kullandı:

"Ayrıca karşınıza bir koca ve küçük çocuk babası olarak çıkıyorum. Benim için Kibbutz Nir Oz'daki evlerine sığınırken öldürülen anne, baba ve üç küçük çocuk gibi öldürülen ailelerin fotoğraflarına bakıp kendi çocuklarımı düşünmemek imkansız."

Netanyahu ise ABD'nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a DEAŞ gibi muamele edilmesi gerektiğini söyledi. Netanyahu, "DEAŞ nasıl ezildiyse Hamas da öyle ezilecektir. Hamas'a da aynen DEAŞ'a yapıldığı gibi muamele edilmelidir." şeklinde konuştu. 

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    daeş muamelesi görmesi gereken biri varsa yüzde yüz İsrail olmalıdır. Yaptıklarınız sizin yarattığınız daeş ten fersah fersah geçmiş zaten. Nede olsa agababalari sizdiniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Şeref yoksunu faşistler sizi.
    Cevapla
  • sor 6 ay önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail terörist iki devlettir. Allah Siyonist Yahudileei kahretsin onlardan nefret ediyorum.
    Cevapla
  • cellat 6 ay önce Şikayet Et
    kansızlar bekleyin rabbim bunu yanınıza bırakmayacaktır...türkiye hepinizin sonu getirecektir..türkiye şu an büyük planlar yapıyor..yakında görüşürüz..az kaldı çok az
    Cevapla
  • Sayın 6 ay önce Şikayet Et
    ABD yahudiler tarafın san sömürge ediliyor. Yahudiler lanetli bir ırk peygamberini öldüren herkesi öldürür bunlar ki rabbime savaş açan bir ırk dir. İnsallah islam bu yahudi milletini yok edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR