BBC ekibi Gazze'de: Her yerde ceset var

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı şiddet bir kez daha gözler önüne serildi. Yaralıların tedavi altına alındığı hastaneden haber yapan İngiliz medya kuruluşu BBC muhabiri, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Her yerde ceset var." diye ağladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2023 14:15 GÜNCELLEME 13.10.2023 15:28 DÜNYA
BBC ekibi Gazze'de: Her yerde ceset var
BBC ekibi Gazze'de: Her yerde ceset var

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışması alevlenirken, bölgede ölü sayısı giderek artıyor. Savaştan ve şiddetten en çok etkilenenler yine siviller olurken, bölgeden haber yapan BBC ekibinin görüntüleri ise yürekleri dağladı.

BBC Arapça servisinin muhabiri Adnan El-Bursh, Gazze'de yaralananların ve yaşamını yitirenlerin götürüldüğü Şifa Hastanesi'nde haber yaparken gözyaşlarına boğuldu. Bölgede yaşayan ve BBC'nin önemli haberlerine imza atan El-Bursh ve kameramanı, hastanede inceleme yapıp gözlemlerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bir noktada dizlerinin üzerine çöken muhabir, cesetler arasında arkadaşlarını ve komşularını gördüğünü söyledi. Yaşadıklarının çok travmatik olduğuna vurgu yapan El-Bursh, "Cesetler her yerde. Hayatım boyunca bir daha unutamayacağım şeyler gördün. Burada El-Şifa Hastanesi'nde cesetler her yerde. Yaralılar yardım çığlıkları atıyor, bu sesleri bir daha unutmak imkansız. Ölüler, yaralılar arasında kameraman arkadaşım Mahmud arkadaşı Malik'i gördü. Malik hayatta kalmayı başardı ama ailesi öldü." dedi.

Şok içindeki muhabir, "Burası bizim hastanemiz. İçeride arkadaşlarımız, komşularımız ve topluluğumuz var. Bugün kariyerimin en zor günü." ifadesini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Uyuyun bakım müslümanlar, o bombalar sizin kafanıza düşünce ne yapacaksınız, uyuyun uyuyun..
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 6 ay önce Şikayet Et
    Allahın bir bildiği var Allah tehir eder ama mutlaka hesaplatını görür
    Cevapla
  • Emekli Memur 6 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah Allah sen yardım et rabbim. Müslüman ülkelerinin yöneticileri sözden başka bir şey yaptığı yok. Sahipsizlerin rabbi sen yardım et. Müslüman oldukları için katlediliyor, sen yardım et.
    Cevapla
  • aaa 6 ay önce Şikayet Et
    Dunyanin gozu onunde soykirim yapmaya calisiyorlar. Yuce Rabbim Ya Kahhar ismiyle bu soykirimda tez zamanda tum suçluların helakini verir InshaAllah
    Cevapla
  • vanlı hasan 6 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM bu necis yahudileri sen tarumar eyle bu necis ehlini kahru perişan yerle yeksan eyle amerika şeytan ingilizlerinde emelerini başlarına yık allahım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR