Medyada siyonist karartma: Önce Guardian ardından BBC! 'Faşizan sansür'

BBC'nin 6 muhabirini İsrail karşıtlığı nedeniyle işten çıkarmasına UMED'den sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2023 20:58 GÜNCELLEME 17.10.2023 21:00 DÜNYA
Medyada siyonist karartma: Önce Guardian ardından BBC! 'Faşizan sansür'
Medyada siyonist karartma: Önce Guardian ardından BBC! 'Faşizan sansür'
  • HABER7

İsrail’in uluslararası savaş hukukunu çiğneyerek gerçekleştirdiği katliam saldırıları şiddetlenerek devam ederken, medyada da İsrail lehine inanılmaz karartmalar uygulanıyor. İsrail’in ürettiği yalanlara ABD Başkanı Biden bile alet edilirken, siyonist kara propaganda, gazeteciler üzerinde adeta kılıç olarak sallandırılıyor.

Basın özgürlüğünü İsrail ve Siyonizm’in menfaatlerine hizmet etmekle sınırlamaya kalkan Yahudi lobisi, önce Netanyahu’nun karikatürünü çizen The Guardian’ın 42 yıllık karikatüristi Steve Bell’i kovdurdu. Ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC’de Arapça servisinde görev yapan 6 muhabir hakkında “İsrail karşıtı tutum” gerekçesiyle işten çıkarılmasını sağladı.

Medya üzerindeki bu korkunç sansüre karşı küresel çapta basın meslek kuruluşlarının sessiz kalması dikkat çekerken Türkiye’den onurlu bir tepki yükseldi.

FAŞİZANCA SANSÜR

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği (UMED), BBC’nin tutumuna sert sözlerle yüklendi. İsrail’in saldırıları nedeniyle bugüne kadar 11 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 20 gazetecinin yaralandığını hatırlatan UMED, BBC’deki işten çıkarmayı ise “faşizanca sansür” olarak nitelendirdi.

UMED’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Arapça servisinde görev yapan 6 muhabir hakkında kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "İsrail karşıtı bir tutum" takındıkları iddiasıyla soruşturma başlatması ne ifade özgürlüğüyle ne de basın etiğiyle bağdaşmaktadır.

BBC'nin bu taraflı tutumunu kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Öte yandan İsrail'in saldırıları nedeniyle bugüne kadar 11 gazeteci hayatını kaybetti, 20'si yaralandı ve 2 gazeteciden haber alınamıyor.

Dünya kamuoyunun gerçeği görmesini, öğrenmesini faşizanca sansürlemeye çalışan İsrail'i kınıyor, Uluslararası basın örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

İnsanların haber alma hakkı engellenemez.

Gazeteciler görevlerini yaparken hedef alınamaz.

Bu insanlık ayıbına karşı, herkesi sesini yükseltmeye davet ediyoruz.

NETANYAHU'YU ÇİZDİ DİYE...

İngiliz The Guardian gazetesinde 40 yılı aşkın süredir görev yapan karikatürist Steve Bell, İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu'ya yer verdiği çizimi nedeniyle işten çıkarılmıştı.

Gazetenin suçlamalarına karşı çalışmalarını savunan 72 yaşındaki karikatürist, The Guardian'ın endişesini anlamadığını dile getirerek, "The Guardian için bu konuyu 'antisemitik mecazlar' kullanmakla suçlanmadan çizmek artık neredeyse imkansız hale geliyor." demişti.

Bell, Guardian'ın "çizilmemiş karikatürler için bile" içeriği incelemek için "yeni süreç" başlattığına işaret ederek, kendisine sözleşmesi gelecek nisanda sona erse de, öncesinde de karikatürlerinin yayınlamayacağının söylendiğini aktarmıştı.

Guardian, 40 yıllık karikatüristi Bell’i Netanyahu çiziminden ötürü kovduGuardian, 40 yıllık karikatüristi Bell’i Netanyahu çiziminden ötürü kovdu

YASAKLI BOMBAYA SANSÜR

İngiliz merkezli BBC, İsrail’in Gazze’deki Müslüman sivillere yönelik savaş suçu işleyerek beyaz fosfor top mermisi kullanmasını sansürlemişti.

Canlı yayında BBC'nin Gazze'de bulunan muhabir Filistinli Rushdi Abu Alouf, İsrail’in Gazze’deki sivillerin üzerine yasaklı beyaz fosfor top mermisi kullandığını anlattığı sırada yayın kesilmişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • deli 6 ay önce Şikayet Et
    neymiş bu millet ya hu dünyayı mı satın aldılar anlamadım ama soyunuz kuruyacak inşallah bizde görürüz
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 6 ay önce Şikayet Et
    Bunların ifade özgürlüğü palavradan başka birşey değil, zaten biliyorduk. İçerideki İslam düşmanı kriptolar sürekli batı seviciliğini bilerek isteyerek yapıyor.
    Cevapla
  • aaa 6 ay önce Şikayet Et
    nerdesin chpp konuşsana
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi* 6 ay önce Şikayet Et
    yaşanacak skandalları örtbas etme cabaları lakin öyle yerden dünyaya haberler servis ediliyorki başta Abd ve israil yönetimlere öfke günden güne artıyor patlama noktasına gelmek üzere.@@@
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    gazeteci severler neredesiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR