İsrail'den Erdoğan'ın Hamas açıklamasına peş peşe tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas açıklaması, Tel Aviv yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. İsrail ordusu, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, konuyla alakalı açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2023 14:08 GÜNCELLEME 26.10.2023 11:20 DÜNYA
İsrail'den Erdoğan'ın Hamas açıklamasına peş peşe tepkiler
İsrail'den Erdoğan'ın Hamas açıklamasına peş peşe tepkiler

İsrail ordu Sözcüsü Hagari, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat ve İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." açıklamasına dair X hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye'yle ilişkilerimizdeki rotayı yeniden hesaplamanın zamanı geldi." diye yazdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün yaptığı açıklamada ise, "Erdoğan'ın, Hamas'ın terör örgütü olmadığını söylediği açıklamalarını reddediyoruz. Hamas, bebekleri katleden, sivilleri rehin alan, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan, IŞİD'den daha beter alçak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve kesin gerçeği değiştirmeyecektir: Hamas=IŞİD" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Hagari de "Hamas elbette bir terör örgütü olduğuna göre, haklılığımızı ve elimizdeki kanıtları göstermek için ulusal bir çaba sergilemeliyiz. Bu kanıtlar açık ve inkar edilemez. Yaptıkları terör örgütlerinin yaptıklarından bile daha kötü. 7 Ekim'deki katliamı gerçekleştiren teröristlerin tek bir amacı olabilir: Terör ve ölüm." dedi.

İSRAİL'DEN ÖNCE İTALYA TEPKİ GÖSTERDİ

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini de Erdoğan'ın Hamas hakkındaki sözlerini kınayan Salvini, "Bu sözler vahim ve iğrenç. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'den, protesto için Türk büyükelçisini bakanlığa çağırmasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

İtalya'nın, konunun muhatabı İsrail'den önce tepki göstermesi dikkati çekti.

ERDOĞAN DEMİŞTİ?

Bugün, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. İyi niyetimiz vardı, suistimal edildi. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz." demişti

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 789 TÜMÜ
  • İsmail72 6 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütü= İsrail ……..
    Cevapla
  • Diriliş 6 ay önce Şikayet Et
    Madalyayi iade et 1.İsrail mallarının satışını yasakla ambargo uygula 2. Kurecigi kapat 3..
    Cevapla
  • kurt 6 ay önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım ver emride bunu canı verelim allah yolunda
    Cevapla
  • murat 6 ay önce Şikayet Et
    zamanımızın kerbelası üstelik yapnlar müslümanda değil yani düşman açık ve net bu halde gerçek bir insiyatif alamayan yöneticilere bu vebal yeter allah onlara acısın
    Cevapla
  • Realist HAKPEREST 6 ay önce Şikayet Et
    Orta doğudaki dökülen tüm kanın katledilen her insan ve canın teşvikçisi, azmettiricisi, sorumlusu ABD VE AB nin vahşi ekolüdür. Kader ve hakkın şamarı bunlara el hak inecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR