Rusya duyurdu! İsrail-Filistin savaşanın seyrini değiştirecek gelişme!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hamas heyetinin Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2023 20:23 GÜNCELLEME 26.10.2023 20:37 DÜNYA
Rusya duyurdu! İsrail-Filistin savaşanın seyrini değiştirecek gelişme!
Rusya duyurdu! İsrail-Filistin savaşanın seyrini değiştirecek gelişme!

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 20’nci gününde devam ederken, Hamas heyeti Rusya’yı ziyaret etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Hamas temsilcilerinin başkent Moskova’da temaslarda bulunduğunu aktararak, “Hamas temsilcilerinin Moskova’yı ziyaret ettiğini teyit edebilirim. Temaslar konusunda size ayrıntılı olarak bilgilendireceğiz” dedi.

İsrail’deki Rus vatandaşlarının durumuna da değinen Zaharova, Rus vatandaşlarının tahliyesine devam edildiğini belirtti. Filistin’deki durumun İsrail’e göre daha karmaşık olduğunu belirten Zaharova, “Filistin topraklarındaki özellikle de Gazze Şeridi’ndeki durum İsrail’dekinden daha karmaşık. Bugüne kadar Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi ülkelerden bin kişi tahliye için diplomatik misyonlarımıza başvuruda bulundu” dedi.



BÖLGENİN İHTİYACI OLAN ŞEY PROVOKASYON DEĞİL


ABD’nin Orta Doğu’ya hava savunma sistemleri konuşlandırılması için tedarik sürecine başlamasını da eleştiren Zaharova, “Bölgenin ihtiyacı olan şey ABD’nin söz konusu füze savar sistemlerini tedarik ve konuşlandırılması şeklindeki provokasyon değil Filistin - İsrail çatışmasının hızlı bir şekilde durdurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

ABBAS, MOSKOVA'YI ZİYARET EDECEK

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Moskova’yı ziyaret edeceğini belirterek, “Yakında Mahmud Abbas’ın Moskova’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile istişarelerde bulunacağını söyleyebilirim” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • ABD ÇÖKÜẞ 11 ay önce Şikayet Et
    ABD HİTLERİN yaptığı hataya düşüyor sonu NAZİ ALMANYASİ gibi olur
    Cevapla
  • ABD Yİ İSGAL ETMEK 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya ve ÇİNİN ABD yi bitirme işgal planı yaptığı çok açık şekilde ortada bu nükleer savaş olur başka türlü olur fakat başarılı olur
    Cevapla
  • Saraycikli 11 ay önce Şikayet Et
    Bence Abd nin Ukranada yaptigi taktiĝi Rusya filistinde uyguladi simdi Türkiyeyide savasin icine cekip abd ve rusya Türkiyenin askeri üstünlügünü zayiflatmak maksatlari Allah firsat vermesin olan filistin halkina oluyor Hamasa ne oldu hic bir sey Hamas oĝlu abd ye iltica etti.
    Cevapla
  • Takipçi 11 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka ya??
    Cevapla
  • mehmet köken 11 ay önce Şikayet Et
    hamasa kendisini israil vurdurdu bence haklı görünmek adına lejyonerler de gitti dans eden gençleri öldürdü bence o olayı yapanlar israilin ortağıdır denge politikası da çok zorlaştı artık
    Cevapla
  • Barbaros 11 ay önce Şikayet Et
    Hamas roketi israile atti 650 zivil öldü filis hakliyken haksiz duruma düṣtü 10 bin filistinli şehit oldu hic Hamas zayet vermedi Hamas oglu abd ye ajanlik yapiyordu şimdi abd eye siģindi iltica etti ṣimdi Hamas filistini sattimi satmadimi kazanamayacagi ṣimdi yardim istiyor Türkiye Mescidi Aksayi himayesine almali. Bazilari Osmanlidan özür dilem
    Cevapla
  • toto 11 ay önce Şikayet Et
    abbas da ya saldırı olduğu zaman yada prostat ameliyatı gerekince dış z,yaretlere çıkıyor. veya ikisi aynı anda oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR