Güney Kore'de orduya eşcinsel ilişki yasağı

Güney Kore'de Anayasa Mahkemesi, silahlı kuvvetler bünyesinde askerler arasında eşcinsel ilişkiyi yasaklayan yasayı onayladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2023 16:29 GÜNCELLEME 27.10.2023 16:29 DÜNYA
Güney Kore'de orduya eşcinsel ilişki yasağı
Güney Kore'de orduya eşcinsel ilişki yasağı

Güney Kore Anayasa Mahkemesi, 4'e karşı 5 oyla, orduda eşcinsel ilişkiyi yasaklayan askeri ceza kanunun 92-6 Maddesi'nin anayasaya uygun olduğuna karar verdi.

Kararda, ordudaki eşcinsel ilişkinin askerlerin disiplinine ve savaşa hazırlık durumuna zarar verebileceği kaydedildi.

Söz konusu askeri ceza kanunu, yasağın ihlali halinde iki yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Aktivistler ise, eşcinsel askerlere ayrımcılık olacağı ve onlara karşı şiddeti arıtabileceği gerekçesiyle söz konusu kararı kınadı.

Güney Kore'de 18 ile 28 yaş arasındaki sağlıklı erkekler için 20 ay kadar süren zorunlu askerlik hizmeti bulunuyor.

Öte yandan, ülkede, eşcinsel evlilikler tanınmazken eşcinsel olmak da bazen bir engellilik, hatta sağlıkla ilgili bir durum olarak karşılanıyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Ayşe Nur 6 ay önce Şikayet Et
    Benim için de olmadığım hesapta hayır yoktur buyuruyor yüce Rabbimiz . Gerçi bunu Allah Celle Celâlühü rızası için yapmıyorlar ama kafirce kafir neyin zararlı olduğunu biliyor kendisine
    Cevapla
  • 543 6 ay önce Şikayet Et
    tarihten buyana islamı yaymadığımız her ülke milletırk kavim kıta bölge mahşer günü müslümanlardan milyonlarca davacı olacaklar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    evet çok faydalı bir bilgi :,)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR