ABD'nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!

ABD ve İsrail, Gazze'yi savaştan sonra Birleşmiş Milletler gözetimi altına almak ve bölgeye güvenliği sağlamak için çok uluslu bir güç konuşlandırmak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2023 11:20 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:31 DÜNYA
ABD'nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!
ABD'nin Gazze planı: 6 ülke yönetecek!

Bloomberg haberine göre, ABD ve İsrail, Gazze'yi savaştan sonra  Birleşmiş Milletler gözetimi altına almak ve bölgeye güvenliği sağlamak için çok uluslu bir güç konuşlandırmak istiyor.

6 ÜLKE GAZZE'Yİ YÖNETECEK!

Habere göre Gazze'deki çokuluslu yönetim yapısı ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden silahlı kuvvetleri içerebileceği belirtildi.
Ancak rapora göre Başkan Joe Biden, küçük bir grup ABD askerinin Gazze'ye konuşlandırılmasının siyasi açıdan riskli olabileceğine inanıyor.

ABD'nin, Hamas sonrası ortamda güvenliğin korunmasına yardımcı olmak için Gazze'ye ABD birlikleri gönderilmesine destek verip vermeyeceği konusunda bir karar vermekten çok uzak olduğu belirtildi.

Haberde İsrail'in Hamas'ı ortadan kaldırmayı başarması halinde Gazze'ye yönelik planlara ilişkin görüşmelerin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğu ve birçok değişikliğe açık olduğu belirtildi. Raporda, ABD'li yetkililerin bu seçeneklerin erken olduğuna veya gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğuna inandıkları da belirtildi.

Üst düzey ABD'li diplomat, Filistin Yönetimi'nin mümkün olmaması durumunda bölgedeki diğer ülkeler veya uluslararası kuruluşlar tarafından yürütülen geçici yönetim ve güvenlik düzenlemelerinin yapılabileceğini, ancak sonuçta ikili bir anlaşmanın olması gerektiğini öne sürdü.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Korkak satılmış suud mısır lübnan birgün sıra sizede gelir topraklarınız alınır elinizden o zaman görecem sizin rahtlığınızı.. Bizde nargile alıp izleriz
    Cevapla
  • Zehra Anbarcıoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Bosna'dan iyi biliriz o çok uluslu güçleri
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Müslüman devletlerin korkaklığı ve yönetimlerin Amerika dan yana olması hamasın işini zorlaştırıyor Bari insanlar ölmesin. İsrail Gazze’yi ilhak edecek ama bu yetmiyor. İsrail daha çok büyümek istiyor Müslüman ülkeler İsrail ve batıdan korkuyor. Küfür tek millet ama Müslümanlar bin parça.
    Cevapla
  • Kızılelma 7 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar Allahın azabından korkar israil batı abd vs korkmuyor sen ne diyorsun azından cıkanı kulağın duysun gerçek müslümanlar gözünün gördüğü hiçbir şeyden korkmaz bu tüm müslümanlar için gerçektir Hadi be ordan 6 ülkeymiş ..
    Cevapla
  • mete 7 ay önce Şikayet Et
    Gazze'yi Gazze liler yönetir. ne demek yönetecek. siz kimsiniz.
    Cevapla
  • RADARR 7 ay önce Şikayet Et
    ABD, İngiltere, Almanya, Fransa çok Siyonistli, şeytani Küreselcilerin Tek Dünya Devletinin çok silahlı askeri güccü. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de bu orduyu finanse edecek olan çok Dolarlı güç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR