Filistin'de ameliyatlar artık hastanelerin koridorlarında yapılıyor!

Kuzey Gazze'deki ayakta kalan tek hastanede ameliyathaneler yetmiyor. Hastalar artık koridorlarda ameliyat oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2023 12:02 GÜNCELLEME 01.11.2023 12:15 DÜNYA
Filistin'de ameliyatlar artık hastanelerin koridorlarında yapılıyor!
Filistin'de ameliyatlar artık hastanelerin koridorlarında yapılıyor!

İsrail'İn ablukası altında olan Gazze 7 Ekim tarihinden beri yoğun saldırılar altında yaşıyor. Binlerce şehit verirken, saldırılar sonunda yaralananlarda hastanelere koşuyor. Ameliyata ihtiyacı olan yüzlerce kişiye hastaneler yetişemiyor. Gelen yaralılara yardımcı olmak için güçlerinin son raddesine kadar koşan doktorlar kısıtlı sayıdaki ameliyathanelere gelen hastalarını yetiştiremiyor. Çözümü hastanenin koridorlarında ameliyat yaparak bulan doktorlar yaşadıkları zorlukları anlattı. 

Doktor: Gördüğünüz gibi koridorlarda ameliyat yapıyoruz. Bütün ameliyathaneler dolu. Sabah 7’den beri yaralı hastalar geliyor. Hepsinin de acilen ameliyat olmaya ihtiyacı var. Dört ameliyathaneyle birlikte koridorlarda da hastalar ameliyat oluyor. Tabi ki ameliyatları doktorlar yapıyor. Yorgun ve bitkin doktorlar gelen hastalara aksatmadan bakıyorlar. Hasta sayısın fazla olmasıyla ameliyathanelerden ayrı ameliyat için ortam hazırlamak zorunda kaldık. Kuzeyde tek hastane olduğumuz için çok sayıda hasta geliyor.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Canan 7 ay önce Şikayet Et
    Bunları derhal cehenneme gönderilmesi için acale edilse cehennem onları gözlüyor çok beklemesin. Nasılsa Gazze nın Şehitleri Cenneti genişletti Elhamdülillah Rabbim kabirlerini Nur eylesin ruhları geriye kalanlara kuvvet olsun sevgiliTürkiye eğer sen kardeşine yardım etmezsen savaşmazsan aynısıyla mahkum olacağını bilmelisin Kur'an ın sana gösterdiği ahkamla amel et ki sana sadaka olsun
    Cevapla
  • Murat Kahraman 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yâr ve yardımcıları olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR