Blinken 9 bin kişiyi katleden İsrail'e "sivilleri koruma" çağrısı yapmaya gidiyor

Blinken 9 bin kişiyi katledildiği savaşta "Sivilleri daha iyi korumak" çağrısı yapmak üzere İsrail'e gidiyor. Bu ziyaret Blinken'in 3. ziyareti olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2023 09:57 GÜNCELLEME 03.11.2023 12:42 DÜNYA
Blinken 9 bin kişiyi katleden İsrail'e "sivilleri koruma" çağrısı yapmaya gidiyor
Blinken 9 bin kişiyi katleden İsrail'e "sivilleri koruma" çağrısı yapmaya gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in "kendini savunma hakkı" olduğunu belirterek Gazze'deki sivillerin korunması konusunun, İsrail ziyaretinde görüşülecek ana başlıklardan biri olacağını söyledi.

Bakan Blinken, İsrail ve Ürdün de dahil bazı ülkeleri kapsayan ziyareti için başkent Washington'dan ayrılmadan önce, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR

Ziyaretinin ilk durağının İsrail olacağını belirten Blinken, "İsrail'in kendini savunma ve bu tarz saldırıların bir daha olmayacağını sağlama konusunda sadece hakkı değil, sorumluluğu var." ifadesini kullandı.

Blinken, İsrail'in eylemlerinde sivillerin korunmasının önemine işaret ederek "Sivilleri daha iyi korumak için atılabilecek somut adımları da konuşmak istiyoruz." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasının diğer ülkelere yayılmasını önlemenin de önceliklerinden biri olduğunu belirten Antony Blinken, bir diğer önceliklerinin de esirlerin serbest bırakılması olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin, İsrail'e Gazze'deki eylemleri konusunda baskı yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Blinken, İsrail'in kendini savunma hakkı ve zorunluluğu olduğunu tekrar etti.

Blinken, sivil ölümlerinden dolayı Hamas'ı suçlayarak Hamas'ın sivilleri canlı kalkan, hastaneleri ve camileri de karargah olarak kullandığını öne sürdü.

Sivil ölümleri konusunda Blinken, "Filistinli bir çocuğun, yıkık binanın enkazından çıkarıldığını gördüğümde, İsrail'de ya da başka yerde aynı olayı gördüğümde olduğu gibi bu beni derinden etkiliyor." diye konuştu.

Blinken, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana üçüncü kez İsrail'i ziyaret etti.

 Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bugün İsrail’in başkenti Tel Aviv’de özel bir görüşme için bir araya geldi. İkili bugün ayrıca Savaş Kabinesi üyeleriyle de bir araya geleceği kaydedildi. 
 

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Türkiyeli 6 ay önce Şikayet Et
    Ben insanogluna guvenmiyorum artık müslümanlar resmen uykuda ben artık yanlızlıga gömüldüm vayki vah
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 ay önce Şikayet Et
    Olaylarin bu yönde gelişmesinin tek sorumlusu,almanyadir...1000 sene avrupada yahudi görmek istemediler,şimdi bu istenmeyen hayvanlaşmiş yahudi zavalli filistinlilerin ve islamin başina bela yaptilar...bunlara verilecek cevap,avrupada bir 2. 11 EYLÜL!
    Cevapla
  • TEK GEZEN 6 ay önce Şikayet Et
    şu kafiri ülkeye sokmayın ALLAH aşkına kovun gitsin
    Cevapla
  • Ubeyde 6 ay önce Şikayet Et
    Rusya'nın da o zaman kendini ABD ve AB den koruma hakkı var mı diyeceğiz.Hepiniz iki yüzlü ve zalimsiniz.Aynen Kur an da cibiliyetinizi çizdiği gibisiniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adam zaten safini belirtmiş ne işi var müslüman ülkelerinde iki yüzlü bir insan bizim yönetiçilerin boş laf yaptiklerini biliyor net bir tavir koysalar bu siyonistler yapmaz hani ilişkileri keseceklerdi hani neden inçirlik ve kureçik kapatilmedi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR