ABD askeri üslerine peş peşe saldırılar

Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı üslere saldırılar düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2023 06:45 GÜNCELLEME 04.11.2023 07:00 DÜNYA
ABD askeri üslerine peş peşe saldırılar
ABD askeri üslerine peş peşe saldırılar

ABD ordusunun Haseke’deki Harab Cir Havaalanı’ndaki üssü ile Deyrizor’daki Ömer petrol sahasındaki üssüne karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığı bilinmezken, üslerin çevrelerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri’nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA’larla saldırılar düzenliyor.

İran devlet televizyonu, 19 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye saldırılarının durdurulmaması halinde bölgedeki müttefikleri tarafından nasıl saldırıya uğrayabileceğini anlatan bir haber yayınlamıştı.

Görüntülü haberde, İsrail’in kuzeyden Hizbullah, doğudan Irak ve Suriye’deki milis güçlerle güneyden de Yemen’deki Husiler tarafından füzeler ve insansız hava araçlarıyla eş zamanlı hedef alınacağı harita üzerinde gösterilmişti.

İran, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının durdurulması için birçok kez en üst düzeyde çağrıda bulunmuştu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim’deki bir konuşmasında, İsrail’in saldırılarının devam etmesi halinde “direniş güçlerinin” harekete geçeceğini söylemişti.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da 19 Ekim’deki açıklamasında, İsrail-Filistin çatışmalarının bölgeye yayılma ihtimalini dillendirmişti.

İran, Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak’ta desteklediği milisler ve Yemen’deki Husileri “direniş güçleri” olarak adlandırıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Koli 5 ay önce Şikayet Et
    Geberen Asker yok???
    Cevapla
  • Ben 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar danışıklı dövüş kimse yemiyor bu numaraları
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Ee kaç ABD. Li öldü. Resmen tiyatro oynanıyor. Saldırıyoruz iki top sonra karşılıklı oyun . ABD den bir farkınız yok soysuzlar
    Cevapla
  • Ahmet balcı 5 ay önce Şikayet Et
    Sonuç yok. Suriye ve Irak da 3 milyon Sünni Müslüman öldürüldü. Kim öldürdü. ABD VE İRAN BOŞ İRAN anca konuşur. Müslüman öldürür...
    Cevapla
  • Adnan 5 ay önce Şikayet Et
    Bir ABD askerini gebe etmeniz demek. Bin bebeğin annenin çocuğun hayatını kurtarıyorsunuz, demek. katil ABD liler yüz, yıl içinde en az, yüz milyon insanı katlettiler. Japonya Vietnam Ortadoğu. Asya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR