AFP: Türkiye ABD'yi aşağıladı

Irak, Filistin, İsrail'e peş peşe ziyaretler gerçekleştiren Blinken'in Türkiye ziyareti ile ilgili Fransız haber ajansı AFP bir analiz yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2023 14:51 GÜNCELLEME 06.11.2023 15:04 DÜNYA
AFP: Türkiye ABD'yi aşağıladı
AFP: Türkiye ABD'yi aşağıladı

İsrail Gazze'de katliam yapmaya devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in diplomasi trafiği dünya basınında yakından takip ediliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir araya geldi.

Irak, Filistin, İsrail'e peş peşe ziyaretler gerçekleştiren Blinken'in Türkiye ziyareti ile ilgili Fransız haber ajansı  AFP bir analiz yayınladı.

BLİNKEN ÖFKEYİ YATIŞTIRMAYA GELDİ

'Blinken Ankara'da Türkiye'nin öfkesini yatıştırmayı deniyor' başlıklı analizde, ABD Dışişleri Bakanı'nın Pazartesi günü Türkiye'de zorlu görüşmeler yapacağı kaydedildi.

Ankara'yı Washington'ın en stratejik ancak zor müttefiklerinden biri olarak tanımlayan AFP, Antony Blinken'ın Gazze'de dökülen kana dair Türkiye'nin gösterdiği öfkeyi dindirmeyi hedeflediğini yazdı.

İLK ANKARA ZİYARETİ

ABD Dışişleri Bakanı'nın 7 Ekim'den beri ilk kez Ankara'yı ziyaret ettiğini vurgulayan AFP, Türkiye'de hem İsrail'e hem de Batı'ya karşı öfkenin sokaklara taştığı yorumunu yaptı.

"ERDOĞAN BLİNKEN'İ TAKMADI"

Adana'daki İncirlik Üssü önünde hafta sonu gerçekleşen protestoyu hatırlatan ajans, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Pazartesi programına atıfta bulundu. AFP'ye göre, Blinken'la randevusu olmayan Erdoğan ABD'nin bir numaralı diplomatını küçümseyerek Pazartesi günü Türkiye'nin ücra kuzeydoğusuna seyahat etmeyi planlıyor.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 137 TÜMÜ
  • ramo 5 ay önce Şikayet Et
    ABD itrailden vazgeçemez geçerse batar doları bile kiralık kullanıyor ABD
    Cevapla
  • Ayân 5 ay önce Şikayet Et
    Olması gereken gibi davranıldı.Öncesi gibi olmayacak.
    Cevapla
  • Öğretmen 5 ay önce Şikayet Et
    Parasız bunlar bir hiç, boykota devam hem de Yüzyıllarca. Elhamdülillah biz ailece alıştık. Rabb'im devamını nasip etsin ve çocuklarımız torunlarımız bu şuurla büyüsün
    Cevapla
  • Abd 5 ay önce Şikayet Et
    Ben olsaydım bunun kellesini keser basın toplantısında masanın üstüne koyardım başını, sonra açıklamamı yapardım ve oradan ayrılırdım.
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Bunu Ankara'ya sokmayın gerekirse havalanini basın . Bu yahudi ülkeye adım atmamali. Pretosto yapılacaksa bu en açık olanıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR